Koalice Piráti a Strana zelených navrhla vyškrtnout kandidátku hnutí NOVÝ SEVER: Tají své financování a porušuje zákon

30.08.2016 9:17

Koalice Pirátů a Strany zelených podala ke Krajskému soudu v Ústí nad Labem návrh na vydání rozhodnutí o zrušení registrace kandidátní listiny hnutí NOVÝ SEVER pro volby do zastupitelstva Ústeckého kraje. Učinila tak po zjištění, že politické hnutí NOVÝ SEVER nesplnilo základní povinnost dle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, když Poslanecké sněmovně Parlamentu České republiky nepředložilo výroční finanční zprávu za rok 2015. Následně Poslanecká sněmovna svým usnesením č. 1232 ze 47. schůze ze dne 25. května 2016 požádala vládu, aby do 30. září 2016 podala návrh k Nejvyššímu správnímu soudu na pozastavení činnosti politického hnutí NOVÝ SEVER.

Koalice Piráti a Strana zelených navrhla vyškrtnout kandidátku hnutí NOVÝ SEVER: Tají své financování a porušuje zákon
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

„Považujeme za absurdní, aby politickému hnutí NOVÝ SEVER, které v rozporu se zákonem i přes opakované výzvy tají své hospodaření i výši a původ obdržených darů, bylo umožněno ucházet se o mandáty v krajském zastupitelstvu, navíc v době, kdy již bude Nejvyšší správní soud rozhodovat o pozastavení jeho činnosti,“ říká k tomu dvojka kandidátky Lukáš Blažej (Piráti).

Celý text podání koalice Piráti a Strana zelených a rozhodnutí Poslanecké sněmovny č. 1232 ze 47. schůze naleznete v příloze této zprávy.

„Ústecký kraj nutně potřebuje čerstvý vítr, ale je zapotřebí sledovat, odkud ten fouká. V tomto případě jsou voliči klamáni názvem hnutí, ve skutečnosti však NOVÝ SEVER zapáchá jako stará ODS.“ uzavírá Blažej.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

4:32 Vítová (ANS): Záměrné matení pojmů levice a pravice

V současné době dochází k záměrnému matení pojmů. A aby lidé už vůbec nevěděli, jak se mají orientov…