Koalice pro Pardubice: Chceme výrazněji mluvit do dění na radnici

12.07.2014 14:43

KDU-ČSL a politické hnutí Nestraníci vyrazí do podzimních komunálních voleb společně. Sází především na silné kandidáty, kteří rozumí svým tématům. Svou úctu k voličům ukážou slušnou kampaní. Společně využijí tradiční název KOALICE PRO PARDUBICE.

Koalice pro Pardubice: Chceme výrazněji mluvit do dění na radnici
Foto: pardubice.eu
Popisek: Pardubická radnice

„Chceme opět výrazněji mluvit do dění na Pardubické radnici, ale i v městských obvodech,“ uvádí lídr kandidátky ekolog František Weisbauer a upřesňuje: „Nelíbí se nám atmosféra časté rozhádanosti, nezodpovědnosti a naschválů, která poslední dobou téměř paralyzuje rozhodování městské samosprávy. Rádi bychom navázali na období, kdy za nás vedla město primátorka Hana Demlová a ve vedení radnice působili lidé jako Roman Línek, Jana Tomšů či Josef Bednář. Právě v té době se za výrazné účasti lidí z KDU-ČSL povedlo získat Dostihové závodiště do majetku města, vzniklo civilní letiště, rozběhla se stavba obchvatu či se zásadně proměnil územní plán města.“

Koalice bude stavět na úspěchu v parlamentních a evropských volbách

KDU-ČSL, případně její koalice, nepřetržitě působily v Zastupitelstvu města Pardubice s výjimkou roku 2010, kdy těsně nepřekročily 5% hranici. „To bylo ale v roce, kdy KDU-ČSL vypadla i z parlamentu, kam se jako jediná v historii našeho státu úspěšně vrátila loni a následně i zasedla v současné vládě,“ komentuje vicehejtman Roman Línek. Ten sice nekandiduje, ale chce kandidátku viditelně podpořit. „Není důvod, aby KDU-ČSL po volebním úspěchu do českého a nedávno i evropského parlamentu nezabodovala spolu se svými partnery také v komunálních volbách. Máme silnou pozici na kraji a řadě jeho obcí a měst, uděláme maximum pro to, aby to platilo i v Pardubicích,“ uzavírá Roman Línek.

Koalice sází na silné kandidáty

Kandidátku, vedle zmíněného lídra Františka Weisbauera, na 2. místě za Nestraníky vede dětská lékařka a dlouholetá ředitelka Dětského centra Veská Drahomíra Peřinová. Mezi kandidujícími osobnostmi na předních místech například figurují ředitelka Oblastní charity Pardubice Marie Hubálková, prorektor Univerzity Hradec Králové Petr Grulich, exprimátorka Hana Demlová a ředitelka občanského sdružení Apolenka Jolana Štěpánková. Seznam nabízených osobností posílila i současná pardubická senátorka Miluše Horská. „Jako obyvatelce Pardubic mi není dění ve městě lhostejné. Řada mých pracovních aktivit je úzce spjata s Pardubicemi, mají lokální dopad nebo vychází z místních potřeb. Svou případnou účast v komunální politice chápu jako součást zodpovědné politické služby,“ říká ke svému možnému působení na komunální úrovni místopředsedkyně českého senátu.

Prioritou kandidátů je efektivní využívání Evropských fondů pro rozvoj města

Podrobný program bude zveřejněn v září, ale většina jeho priorit je jasná již dnes. „Musíme umět využít EU fondy, zejména na řešení tragické a zanedbané dopravní infrastruktury města. Chceme úplné vymístění hazardu z ulic Pardubic a šetrné hospodaření s městskou zelení. Důležitým tématem je pro nás i převedení Příhrádku na kraj či město,“ zmiňuje některé z nich lídr František Weisbauer. Ten o Příhrádku osobně nedávno jednal spolu s Hanou Demlovou i s ministrem kultury Danielem Hermanem. „Vazbu na lidovecké ministry a radní Pardubického kraje budu intenzivně využívat při naší práci pro Pardubice,“ dodává František Weisbauer.

Univerzitní prorektor Petr Grulich se ve městě zaměří na školskou a sociální oblast či podmínky pro rodiny. „Chceme výrazně zlepšit podmínky ve městě pro mládež a rodiny s dětmi, včetně nastolení otázky získání prvního bydlení. Na místě je i rozšíření funkce Pardubické karty či efektivní grantový systém pro oblasti sportu, kultury a celého neziskového sektoru,“ uvádí Petr Grulich.

Kampaň nebude soutěží peněz a plakátovacích ploch

„Naše kampaň určitě nebude soutěží peněz a plakátovacích ploch,“ říká Jolana Štěpánková z Apolenky. KOALICE PRO PARDUBICE chce především zaujmout obyvatele města zajímavými, pracovitými a slušnými lidmi na kandidátce. „Kampaň povedeme v osobní kontaktní rovině. Nechceme být vtíraví a obtěžovat naše spoluobčany. Přejeme si, aby si nás vybrali jako sympatickou a perspektivní alternativu,“ uzavírá František Weisbauer.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kdu.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.