Kobza (SPD): Klimatické změny přináší především díry do rozpočtů, a tím i do peněženek nás všech

15.05.2021 11:06 | Komentář

Klimatické změny doprovází planetu Zemi odedávna, od prekambria až dodnes, stejně tak jako přirozené změny obsahu CO2 v atmosféře. Hlavní příčinou změn klimatu jsou pohyby zemské osy, které mění polohu planety vůči slunci.

Kobza (SPD): Klimatické změny přináší především díry do rozpočtů, a tím i do peněženek nás všech
Foto: SPD
Popisek: Jiří Kobza, poslanec za politické hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD). Je členem zahraničního výboru a místopředsedou výboru pro životní prostředí

Když se budeme planetou zabývat trochu podrobněji, zjistíme, že hlasitě vykřikované strašení různých klimateroristů, aktivistů až po záškolačku Thundbergovou, nemá faktické opodstatnění, protože v planetárním měřítku lidmi způsobené znečištění atmosféry ani zdaleka nedosahuje terraformního rozměru.

Je to tak. Klima se na planetě Zemi mění především v souvislosti s pohyby zemské osy, které mění sklon planety vůči Slunci. Měnilo se v dlouhých obdobích (karbon vs. trias) i v (geologicky) cyklických krátkých obdobích necelých 26.000 let (platonský rok) a zemská osa dokonce osciluje s periodou 18,6 let až po tzv. Chandlerův pohyb s periodou něco přes rok. (Podrobnější informace najdete například ZDE.) Je tedy jasné, že k cyklickým změnám klimatu docházelo a dochází pravidelně (i já ve svých 65 letech pamatuji teplá i suchá období) i bez zásahu člověka.

Ochrana životního prostředí nesmí být v rozporu se zdravým rozumem. Nemohu se proto ubránit dojmu, že celé toto ekošílenství, které napáchá víc škody než průmysl, je především kšeftem a politikou. Už se nemluví např. o aktivistech, kteří před deseti lety bránili kácení kůrovcem napadených stromů na Šumavě a způsobili tak jeho přemnožení a miliardové škody. Nevím o tom, že by některý z nich byl za tento zločin odsouzen.

Je na pováženou, že žádný z klimaaktivistů se neobtěžoval zjistit si geologickou podstatu změn klimatu. Dokonce si ani neotevřel Wikipedii, kde jsou pohyby zemské osy vysvětleny lapidárně a každý, kdo absolvoval nejméně 5. třídu ZDŠ, ví, že čím blíže k slunci, tím tepleji (viz např. řeckou báj o Ikarovi). Moje vysvětlení? Příliš mnoho peněz se točí v klimakšeftech a klesající úroveň vzdělanosti nejenom u nás, ale i ve světě. Klimatický aktivismus umožňuje nevoleným aktivistům uzurpovat si moc, která jim nepatří. Žáci i studenti totiž také raději půjdou demonstrovat proti pohybům zemské osy, než aby se snažili pochopit například periody ledových dob anebo derivace a integrály. Pod tlakem samozvaných aktivistů jsou zastavovány stavby, omezovány investice a především je to široké pole pro korupci.

Na tzv. Zelený úděl (Green deal) EU naplánovala Evropská komise kolem 100 miliard EUR. Ve spolupráci s Evropskou investiční bankou se vytvoří tzv. Fond spravedlivého přechodu. Z něho se bude financovat postupný, Evropskou unií nařízený odklon od fosilních paliv. Přechod na nové bezemisní technologie v těchto regionech chce EU spolufinancovat částkou 100 miliard eur. Ne každý ale naletěl, Polsko si vyjednalo výjimku a odklad na odchod od uhelných zdrojů.

Jenže nezapomínejme, že to jsou zase naše peníze, EU nic nevytvořila, jen je vezme od členských států, které si je budou muset půjčit a bude je přerozdělovat jako královi rádci v pohádce o princezně se zlatou hvězdou. Už chápete? Tyto peníze budou utraceny na nesmyslné projekty jako například zachycování vzdušného CO2, jeho komprese a ukládání do geologických struktur pod zem. Pod záminkou ochrany klimatu dochází k cílené likvidaci evropského průmyslu, energetiky i dopravy. Jenže! I kdyby se tento potrhlý tunel povedl, to základní nikdo neřekl, že nikdo ještě nespočítal (anebo neměl odvahu zveřejnit) odpovědi na základní otázky přežití:

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Veronika Vrecionová byl položen dotaz

ODS už není, co bývala

ODS bývala k EU dost kritická, dnes je to naopak. Navíc jste se spojili s dost eurofederalistickými stranami. Je vám jasné, že jste tak pro řadu lidí, včetně mě, kvůli tomu nevolitelní? A že tím nahráváte konkurenci? Proč nekandidujete samostatně? Já třeba k eurovolbám nepůjdu, protože není koho vol...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářík (ODS): Hlavní město podpoří vzdělávací projekty městských částí

23:08 Kovářík (ODS): Hlavní město podpoří vzdělávací projekty městských částí

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT) poskytlo hlavnímu městu Praze významné finanční …