Kobza (Úsvit): Libye před a po demokracii, varování pro ostatní

11.06.2014 22:46

Za Kaddáfího patřila Libye k nejbohatším a nejmocnějším africkým státům, kde byl pořádek a přísná kontrola všeho ze strany státu. Jenže náhle Kadáfí byl světovými mocnostmi a médii prohlášen za vyvrhela,opozice proti němu dostala všemožnou podporu a výsledek?

Kobza (Úsvit): Libye před a po demokracii, varování pro ostatní
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Jedna z nejbohatších zemí sev.Afriky je před krachem, zmítaná (pečlivě udržovanou) občanskou válkou, kde i islamisté jsou spojenci proti zastáncům minulého režimu. Dokonce i Novinky o tom píší, a to je co říct ( http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/338767-libye-konci-v-totalni-krizi-bez-vychodiska.html ). Nějak je mi ten vzorec rozkladu země povědomý. Když pominu výpověď Johna Perkinse o tom, jak se ničí ekonomiky, stejně mi to silně připomíná sled událostí v Alžírsku, Iráku, Syrii, Afghanistánu,Íránu v roce 1053 a 1978, ale také bývalou Jugoslávii,vždy vzorec vývoje událostí je ten samý. Skoro to připomíná známé rčení, že země, která má bohaté přírodní zdroje, určitě nemá americkou demokracii a je tedy nutné ji tam dovézt.

My, zde v ČR máme zlato a další důležité nerosty.Je to snad už to poslední, co po řádění „demokratických vlád a jejich kmotrů tady zbylo. Jak dlouho to ale bude trvat než (když selže pokus podplatit loutkovou vládu) nastoupí silnější nástroje a vydrancují nám i ten zbytek? S chystaným přechodem na platby za ropu zlatem krytou měnou (což není americký dolar) bude potřeba zlata ve světě stoupat a FED a IMF se (stejně jako nikdy před tím) nebudou rozpakovat. Pravda, měli zde již jeden dílčí úspěch s našim zlatem z rezerv ČNB, když vláda ODS zašantročila zlaté rezervy Národní banky za dluhopisy, ale to jim celkem jistě nebude stačit. Máme se tedy na co těšit. Vláda složená z většiny tradičních parlamentních povalečů rozhodně není zárukou ochrany našich národních zájmů. Bohužel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

13:04 Kolář (TOP 09): Je třeba odvaha. Prázdná ruská škola v Bubenči. Využít pro studenty

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prostorám ruské školy v Bubenči.