Kobza (Úsvit): Únosy dívek a pokrytectví islamistů v multikulturním světě

12.05.2014 10:01

Únosy se podle všeho stávají uznávaným řemeslem islamistů (úmyslně nepíši muslimů) v rizikových oblastech. Různé sekty ať již Taliban či nigerijská Boko Haram, nalézají pro tuto činnost zdůvodnění i oprávnění v islámu.

Kobza (Úsvit): Únosy dívek a pokrytectví islamistů v multikulturním světě
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Konec konců, násilí na ženách je islámem považováno za spravedlnost a rodinné právo muže. Co si o tom myslí samotné ženy, které jsou postaveny na úroveň poloviny muže a na vlastní názor vlastně ani nemají nárok, nikoho nezajímá. Jenže to se nás dotýká velice osobně. Jak krutou cenu za svoji lehkomyslnou cestu platí obě unesené Češky, Hana Humpálová a Antonie Chrástecká a čím asi procházejí? V Balučistánu jsem byl, vím jak to tam chodí. Tam lidský život nemá žádnou cenu, tím spíše ženský život. Ale jde o naše občanky, tak se předpokládá, že české úřady, placené z našich daní, se budou snažit je z toho dostat ven. Jenže naše ministerstvo zahraničních věcí však již řadu měsíců mlčí. Proč žádný z našich osvícených poslanců neinterpeloval ministra zahraničí? Co vlastně dělají naši odvážní kariérní „diplomaté“ v Islamabádu? Proč nebyl vyslán český expediční sbor speciálních jednotek, co tak věrně slouží hned vedle v Afghanistánu pod velením USA, že by také udělali něco pro naše občanky? Prezident se podřekl před časem, že jednání běží, ale dál opět nic. Jako by ta dvě děvčata už odepsali. Tři stovky školaček, unesených v Nigerii islámskou sektou Boko Haram sice vzbudily pozornost světových médií, ale tak nějak mi přijde, že to u nás s nikým nehlo. Naše sveřepé bojovníky za Tibet a práva velryb to očividně nechává chladnými, stejně jako celý svět mlčel před hrůzami brutální genocidy ve Rwandě nebo občanské války v Kongu. Únosy dívek, jsou-li prováděny pravověrnými muslimy, jsou vlastně bohumilými skutky.


Naše media by aspoň měla tyto události komentovat a jasně upozornit, že toto jsou skutky a události, které vyvolávají protiislámské nálady v Evropě (pakliže právě toto nebyl vyšší účel celé aféry, aby se opět muslimové dostali do pozice neprávěm ukřivděných a mohlo o to hlasitěji křičet, jaká se jim děje křivda).

Proč ale tedy mezinárodní muslimské spolky nekřičí na protest, že se od podobného výkladu islámu distancují? Proč se nezapojila indonézská ambasáda do odsouzení tohoto zločinu? Proč muslimští duchovní nenabízí pomoc spřátelených muláhů, kteří by v mešitách Balučistánu mohli hlásat, že unášet Češky je hřích a ť je únosci koukají propustit. Během soudů s pachateli serie znásilnění v Sydney, známé jako Cronulla beach, se řada muslimských spolků a vlivných asociací velmi důrazně distancovala od pachatelů a jejich výkladu koránu. V našich médiích jsem na nic podobného nenarazil. Naši islamisté tedy zřejmě drží basu s únosci. Tak jak jim máme věřit? Ne, těm věřit nelze, jak je vidět z jejich postoje k těmto případům.Musíme to mít na paměti, protože slova jsou slova, ale skutky rozhodují.

Na každý pád to tak či tak nakonec odnesou nevinní na obou stranách.

Začínám si myslet, že o záchranu obou dívek se svede bitva, až za tím budou něčí ekonomické zájmy, což asi v tomto případě nenastane. Já chci tady hlasitě volat k zodpovědnosti a k akci všechny bojovníky za lidská práva, kteří zanedbali osud těch dvou děvčat, aby tlačili nejenom na naši vládu, ale i na ambasády Pákistánu, Afghanistánu, Íránu a Tadžikistánu, aby se zapojili do záchranné mise. Tady se ukažte!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…