Kobza (Úsvit): Volební matematika

29.10.2014 20:20

Jak je možné, že politici, s mandátem voličů do 10% vládnou celému národu, napadají skutky přímo voleného prezidenta s mandátem 54%, a ještě pořád křičí do servilních médií (která jim z předchozích období dluží za teplá místa šéfů) jak je zde všechno špatné.

Kobza (Úsvit): Volební matematika
Foto: Archiv JK
Popisek: Jiří Kobza

Jak je možné, že k volbám do tak zásadních orgánů, jako je europarlament nebo senát, přijde méně než 20% voličů? Jak je možné, že ústavní soud dosud neřešil otázku jednotného quora, aby byly jednotné zákony pro místní, senátní, parlamentní i evropské volby, stejně jako pro celonárodní referendum? Jak je možné, že v komunálních volbách se všichni, co je prohráli mohou spojit, vytvoří koalici a nadále vládnou obci, městu, kraji, zatímco vítěz voleb a nositel většinového mandátu voličů je v opozici a nemá moc možností něco ovlivnit?

Je to možné!

Díky nestydatě nastaveným volebním zákonům, které posledních 25 let bezostyšně ohýbá, mění a zneužívá vládnoucí garnitura, jejíž členové (co v životě řádně nepracovali) stále ještě sedí v útulném parlamentním bufetu a žvaní nesmysly.

Díky voličům, kteří místo aby se zvedli a šli k volbám, raději sedí doma u televize (která mnohdy právě na období voleb dává atraktivnější program aby demotivace byla ještě silnější).

Díky nám občanům, kteří na sobě necháme dříví štípat, okrádat se, oblbovat se, a vůbec se necháme všemožně zneužívat našimi vlastními politiky namísto abychom je o volbách vymetli z parlamentu a posadili tam ty, které známe jako poctivé a férové lidi.

Díky tomu, že nevolením umožníme těm bezskrupulozním dobrodruhům, aby nám vládli, i když ti, kteří mají mandát voličů, ale nemají přes 50% jsou odstrčeni do opozice.

Díky tomu, že nevolením dosazujeme ty, kteří mají jedinou starost: zamezit jakékoliv projevy vůle občanů v referendu (protože by je mohlo sesadit od státních peněz), proto prosadili zákony o různých metrech pro různé volby, aby referendum bylo v podstatě neuskutečnitelné.

Řešením jsou návrhy zákonů Úsvitu směrem k přímé demokracii, přímé volbě a odvolatelnosti politiků či skutečně široký demokratický zákon o referendu. Tak jak to funguje v nejvyspěělejších zemích světa.

Až tohle občané pochopí, pak budeme mít skutečnou demokracii. Ale pochopí to vůbec někdy? Chtějí to vůbec pochopit?

Mgr. Jiří Kobza – člen grémia hnutí Úsvit za Středočeský kraj

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Úsvit přímé demokracie

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

17:04 Ministr Rakušan: Vám, co byste se mnou rádi vyběhli... nějaký společný běh vymyslíme

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k běhání.