Koch (KDU-ČSL): Fámy kolem pelhřimovského hokeje? Město chce mít kontrolu nad svým majetkem

22.09.2015 5:28

Mediální dezinformace kolem změn v pelhřimovském hokeji stále pokračují.

Koch (KDU-ČSL): Fámy kolem pelhřimovského hokeje? Město chce mít kontrolu nad svým majetkem
Foto: KDU-ČSL
Popisek: Logo KDU-ČSL

Jedním z hlavních terčů je pelhřimovský místostarosta Josef Koch (za KDU-ČSL), který má na radnici na starosti sport. Ten nyní citace z médií, polopravdy a zástupné problémy znovu uvádí na pravou míru a na rovinu faktů:

1. „Jde o politický boj o ovládnutí pelhřimovského hokeje“

Podle smlouvy byla dosud provozovatelem stadionu společnost HC Lední medvědi. Po výpovědi této smlouvy přebírají provozování zpět Technické služby města (TS). Důvodem pro výpověď byla ekonomika provozu, kdy město hradilo náklady stadionu, ale o výnosech rozhodovali Lední medvědi bez vlivu města. Město chce jen mít kontrolu nad svým majetkem.

2. „Lidovecký místostarosta ale zajistil politickou protekci pro konkurenční hokejový kroužek“

Tato fáma „živila“ řadu článků, aniž bylo uvedeno, o jakou protekci jde a jaký profit z ní kdo má. O tom, že na stadionu může na zkoušku sportovat nově vzniklý spolek HC Pumy, rozhodla rada města. Rada má 7 členů, já mám jen jeden hlas. Do 21. září mají oba oddíly předložit aktuální počet členů. Podle toho bude radou přehodnocena míra podpory obou klubů v počtu přidělených hodin na stadionu a počtu přidělených šaten.

3. „hokejový kroužek, s jedním z jeho představitelů je (J. Koch) v příbuzenském vztahu.“

Bratr mojí manželky má za ženu sestru p. Jaroslava Samka z HC Pumy Pelhřimov, což bylo na fórech opakovaně veřejně sděleno. Občanský zákoník v § 771 uvádí, že „Příbuzenství je vztah osob založený na pokrevním poutu, nebo vzniklý osvojením“. V § 772 je uvedeno, že „Osoby jsou příbuzné v linii přímé, pochází-li jedna od druhé“ a „Osoby jsou příbuzné ve vedlejší linii, mají-li společného předka, ale přitom nepocházejí jedna od druhé.“ Nic z toho neplatí, proto je toto tvrzení lží.

4. „Město chtělo sebrat hokejistům záležitosti (jako Sporthotel), které jsou výdělečné“

Výpověď smlouvy o provozování Sporthotelu (stejného data jako výpověď ze stadionu) byla po dohodě s HC Lední medvědi zrušena. Na žádost HC Lední medvědi byla výpovědní lhůta zkrácena z 6 na 3 měsíce.

5. „Děti z HC Lední medvědi měly dostat přidělenu kabinu bez sprch a WC…“

Počet kabin a jejich vybavení je stejné jako za provozování stadionu HC Ledními medvědy. Některé kabiny nemají vlastní sociální zařízení, takže z nich i dříve hokejisté chodili společnými prostory na sociální zařízení. To svědčí o špatném stavu stadionu, není to ale chyba současného vedení radnice.

6. „Kroužek příbuzného lidoveckého místostarosty (HC Pumy) dostal hned několik kabin.“

Lež. Na stadionu je 15 šaten. Technické služby si musely pro další zabezpečení provozu (šatny pro hokejová utkání, podniková liga, veřejné bruslení…) ponechat šest šaten. Oddílu HC Pumy byla do konce září přidělena jedna šatna (návrh šaten předložily TS, rada jej vzala na vědomí). Zbývající šatny v počtu 8 byly přiděleny HC Lední medvědi.

7. „Návštěvní řád zimního stadionu zakazoval hlasité fandění, například bubny…“

Řád stadionu je odvozen od vzorových řádů České unie sportu (ČUS), podobný řád mají stadiony v Olomouci, Znojmě i jinde. Řád zpracovaly Technické služby, rada ho jen schválila. Výhrady k řádům byly konzultovány s HC Lední medvědi a s předsedou fan klubu, některé části řádů byly pak upraveny. Bubny na stadionu mi určitě nevadí.

Závěrečný komentář: Změny v Zásadách pro poskytování prostředků na sportovní činnost jsou vedeny snahou města nastavit průhledný a spravedlivý systém podpory sportu ve městě. Tolerování stávajícího stavu by nebylo podle mého přesvědčení správné.

Josef Koch, místostarosta města Pelhřimova za KDU-ČSL

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

16:21 Ministryně Langšádlová: Že jsem „neviditelná”?

Rekapitulace výsledků práce ministryně pro vědu, výzkum a inovace, zveřejněná na svém veřejném faceb…