Kocumová (ZpLK): MS v letech na lyžích podporuji, 4 miliony jsou ale příliš

29.01.2014 18:29

Náměstkyně pro zdravotnictví, tělovýchovu a sport Libereckého kraje Zuzana Kocumová (Změna pro LK) nepodpořila na jednání krajského zastupitelstva přidělení dotace organizátorům Mistrovství světa v letech na lyžích v Harrachově ve výši 4 miliony korun. Navrhla její snížení na 1 milion.

Kocumová (ZpLK): MS v letech na lyžích podporuji, 4 miliony jsou ale příliš
Foto: zmenaproliberec.cz
Popisek: Bývalá sportovkyně Zuzana Kocumová z hnutí Změna pro Liberecký kraj

Důvodů bylo několik. FIS SKI Flying World Championchips 2014 v Harrachově je velkou příležitostí celosvětově propagovat Liberecký kraj, ale veřejné peníze musí být využity jako v ostatních případech co nejefektivněji. Protože rozpočet od pořadatelů byl kraji předložen jako ziskový, navrhla náměstkyně Kocumová adekvátní dotaci snížit na 1 mil. Kč tak, aby pokryla předpokládanou ztrátu, a to včetně milionové rezervy na nepředpokládané výdaje.

Zuzana Kocumová dodává: „V radě jsem návrh na přidělení dotace ve výši 4 mil. Kč původně podpořila s podmínkou dofinancování dotačního podprogramu na podporu sportovních klubů a organizací, které se starají o mládež a širokou členskou základnu, což je pro mě i Změnu pro Liberecký kraj prioritou. Druhou podmínkou bylo předložení podrobného položkového rozpočtu. Vzhledem k tomu, že předložený rozpočet je ziskový, a to ve výši 3 mil. Kč, i včetně započtení milionové rezervy, navrhla jsem na jednání zastupitelstva kraje příspěvek snížit na odpovídající jeden milion.“

Tyto finance by byly jasnou deklarací podpory světového šampionátu v letech na lyžích a zároveň uváženou investicí do propagace Libereckého kraje. Další podporou kraje je i zajištění bezplatné dopravy pro diváky, kterou kraj podpoří částkou 0,7 mil. Kč. Kraj navíc v minulých letech podpořil provoz a rekonstrukce areálu v Harrachově částkou blížící se 50 mil. Kč.  

Na zastupitelstvu nakonec prošel návrh na podporu ve výši 4 mil. Kč a to částečnou podporou napříč kluby.

Zuzana Kocumová
Náměstkyně hejtmana pro zdravotnictví,
tělovýchovu a sport

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kraj-lbc.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace