Kohout (ANeO): Předsedo vlády Sobotko, odstupte!

24.04.2014 10:22

Už v jednou jsem se vyjádřil, že Bohuslav Sobotka prominul šestadvacetimilionovou daň Vlastimilu Dvořákovi, bývalému řediteli Raj Praha 1, kde mu dělal tehdejší Sobotkův nadřízený Jiří Paroubek vedoucího sekretariátu.

Kohout (ANeO): Předsedo vlády Sobotko, odstupte!
Foto: Lukáš Kohout - profil
Popisek: Lukáš Kohout

Vlastimil Dvořák, zloděj, korupčník, vekslák, pasák a především agent StB a vojenské kontrarozvědky, nyní majitel pražského hotelu Ambassador a mariánskolázeňského hotelu Esplanade - v kterém měl Jiří Paroubek svadbu - si z radosti nad tímto krásným Sobotkovým gestem koupil - za ušetřené peníze - devítimilionové auto.

Náš předseda vlády Bohuslav Sobotka je další z dlouhé řady mladých politiků kteří v životě nic jného než politiku nedělali. Hned v prosinci 1989 vstoupil do ČSSD. A poté co dostudoval  právnickou fakultu nastartoval raketově svou politickou kariéru. V roce 1996 se stal poslancem. A při dalších volbách vstoupil jako ministr financí do Špidlovy vlády. Přežil pád  Špidlovy i  Grossovy vlády, a s Jiřím Paroubkem to dotáhl až do konce mandátu vlády.

Vždy stál v pozadí a dělal co mu bylo přikázáno. Takže po zvolání Vladimíra Špidly: "Zdroje jsou!" a Paroubkově pastelkovném, vznikl za dobu jeho působení (v době rekordního růstu HDP) rozpočtový schodek ve výši 406,6 miliard korun. A aby toho nebylo málo, tak firmám odpustil na daních 116 milionů korun. Proč? To ani nevědí (prý) dotyčné firmy. 

K tomu je nutné připočíst jeho jmenování Jaroslava Tvrdíka do čela Českých aerolinií, (co dělá Ištván?) Tvrdíkovi se podařilo nečekané. Do té doby vydělávající firmu, přivést - v podstatě - na buben. I zde vznikl, díky Bohuslavovi Sobotkovi, velký dluh. Ovšem nejvíc se nám předvedl pan Sobotka při privatizaci OKD. OKD privatizoval za čtyři miliardy, i když odhad zněl na 10,3 miliard. A proč byla cena tak nízká? Protože Sobotkovo ministerstvo zapomnělo na některý majetek OKD. Posudek o rok později od společnosti ERNST/Young ohodnotil státní podíl dokonce na 24 miliard! Ale i přes upozornění z EU a možnosti navýšení ceny zůstal Bohuslav Sobotka na původní ceně. Takže nás platiče daní, jen v tomto případě Bohuslav Sobotka, okradl o skoro 20 miliard! Výmluva poslance ČSSD Antonína Seďa, že je to tím, že pravice neuhlídala majoritu, neobstojí. Rád bych mu připoměl, že za vlády Miloše Zemana, což byla vláda ČSSD, stát ztratil majoritu v Mostecké uhelné společnosti (MUS). A stálo nás to dalších  pár miliard. Skutečností je, že ani ODS neuhlídala majoritu v IPB, a stát přišel o nějakých 200 miliard korun. Ale i  zde měla ČSSD a její ministři financí, včetně Bohuslava Sobotky svůj podíl. Nejvíce na pádu IPB vydělali bílý koně (Ivan Zach). A lidé kteří IPB dlužili miliardy (Zemek, Charouz, Soudek...) zůstali mulitimilionáři a dál spokojeně - i za dohledu  Bohuslava Sobotky- podnikali.

Zároveň jsme se dozvěděli skutečnost o které píše Emil Špatný ve své knize. Tak jako měl Zeman svého Šloufa, Topolánek Dalíka, Nečas Nagyovou, má Sobotka svého Radka Pokorného. Spolužáka, advokáta, který měl zásadní podíl na privatizaci OKD. Jsou to přesně ti lidé, kteří tvoří "druhou vládu". Tu vládu kterou nikdy nikdo nevolil, ale která má většinou větší moc, než vlády námi zvolené.

Své chyby - z kterých se urputně vykrucuje jako malý kluk, a svou zodpovědnost hází  na jiné - se nyní snaží Sobotka napravit tím, že bude z našich daní cpát další miliardy do OKD. Sobotkova dosavadní politická práce mě - jako voliče - snad opravňuje abych další voliče před tímto pánem varoval, pokud nechceme skončit ještě blíže Balkánu. Kdyby jakýkoliv zaměstnanec, v kterékoliv firmě, svou prací v podstatě zpronevěřil tolik peněz, čekal by ho okamžitý vyhazov. Proto mi nezbývá než jasně říci: "Pane předsedo vlády odstupte! Vzdejte se své politické činnosti! Děláte více škody, než užitku! Zkuste pracovat!"

Zároveň je ale třeba pánům z ODS kteří tak razantně na Sobotku kříčí, jasně říci: "Mlčte! Vy jste ti poslední, kteří Sobotku můžou vyzývat k demisi. Vaše ODS  má zásadní podíl na tom, kam naše republika došla!"

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Kohout - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace