Kohoutová (ODS): Půl milionu jako náplast na neschopnost?

04.05.2015 19:02

Vyjádření k výběrovému řízení na Ministerstvu práce a sociálních věcí.

Kohoutová (ODS): Půl milionu jako náplast na neschopnost?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslankyně za ODS Lenka Kohoutová

Tým administrativy ministryně práce a sociálních věcí připravil výběrové řízení na zlepšení mediálního obrazu ministryně Marksové - Tominové (ČSSD). Za zvýšení své obliby u novinářů a voličů byla paní ministryně ochotna zaplatit částku 466 000 korun, bohužel ne ze svého, ale z peněz ministerstva.
 
Po zveřejnění v médiích a společenské kritice bylo toto výběrové řízení zrušeno. Nejsem specialistka na PR, ale tohle asi nebyla ta medializace, o kterou ministryně stála. Zrušené výběrové řízení se zdá jako rozumný krok a uznání vlastního přehmatu, jenže příběh nekončí.

Dnes mluvčí MPSV říká, že finanční prostředky, které měly původně jít na zmiňovanou PR kampaň ministryně, budou využity na přípravu vzdělávací akce v rámci projektu Systémová podpora profesionálního výkonu sociální práce. To je tak trochu z bláta do louže a jde o větší absurditu než náplň prvního výběrového řízení.

Systémová podpora má dozajista v programu dostatek pracovníků, stejně jako finančních prostředků (předpokládám z EU), tudíž nejde o nic jiného, než o zakrývací manévr stejné PR akce pro paní ministryni. Takže žádné uznání chyby se nekoná a série přešlapů a křeč ve vedení MPSV stále trvá.

Jsem daleka paní ministryni radit, ale pokud se podíváme na její působení, zjistíme, že se pochlubila jen návrhy minulých vlád: legislativní ukotvení pojmu osoba se zdravotním znevýhodněním, dětské skupiny atd.

Je tedy otázkou, čím si chce náklonnost veřejnosti získat, ale prací z vlastní dílny to asi zatím nebude.

Lenka Kohoutová, expertka ODS pro sociální oblast

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lenka Kohoutová - profil

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.