Kohoutová (ODS): Statut osoby se zdravotním znevýhodněním může opět platit

12.04.2014 12:10

Osoby se zdravotním znevýhodněním budou chráněny jako doposud. Mění se výše příspěvku pro chráněný trh práce. Může se tak stát díky novele zákona z dílny ODS, který navrací statut osoby se zdravotním znevýhodněním.

Kohoutová (ODS): Statut osoby se zdravotním znevýhodněním může opět platit
Foto: modrenoviny.cz
Popisek: Poslankyně Lenka Kohoutová

“Jsem ráda, že zákon, který jsme připravili ještě v minulém volebním období, se podařilo předložit znovu. Osobám se zdravotním znevýhodněním jsme navrácení statutu slíbili před volbami a tento slib teď plníme. Pro představu do skupiny OZZ patří například lidé, kteří potřebují úpravy v pracovním režimu, například zaměstnanci s těžší formou astmatu,” vysvětluje expertka ODS pro sociální témata Lenka Kohoutová.

Návrhu novely nic nebrání k vstupu do legislativního procesu. Statut bude napříště posuzovat posudková služba České správy sociálního zabezpečení.

“V odborné skupině ODS, stejně jako ve výboru pro sociální politiku, jsme zákon, který navrací statut osoby se zdravotním znevýhodněním, podrobně rozebírali. Podpořili jsme pozměňovací návrhy, které zvyšují podporu na chráněném pracovním trhu. Uvědomujeme si potřebu znovuzavedení statutu a jako konstruktivní opoziční partneři nebudeme smysluplným zákonům bránit. Navíc zákon je z pera ODS a o to raději jej podpoříme,” představuje další postup Adolf Beznoska, poslanec ODS a člen výboru pro sociální politiku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ODS

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

4:31 Filip (KSČM): O jedné otázce, kterou slýchám často

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhře Ruské federace ve sporu s Ukrajinou u Mezinár…