Kolaja (Piráti): Zablokování Trumpových účtů je nepřípustná praktika

09.01.2021 8:38

O tom, co je nelegální obsah by měly rozhodovat nezávislé soudy, říká místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja. Podle něj je nepřípustné, aby sociální sítě Twitter a Facebook blokovaly účty prezidenta Trumpa dle vlastního uvážení. Kolaja se ale zároveň jasně distancuje od Trumpových výroků.

Kolaja (Piráti): Zablokování Trumpových účtů je nepřípustná praktika
Foto: pirati.cz
Popisek: Marcel Kolaja

„Trumpovy nepravdivé výroky ohledně ukradených voleb odsuzuji. Zároveň si ale myslím, že o blokování účtů nebo odstraňování obsahu má rozhodovat nezávislý soud. Je nepřípustné, aby Mark Zuckenberg sám rozhodoval o tom, co je v pořádku, a co ne,“ říká pirátský europoslanec a místopředseda Evropského parlamentu Marcel Kolaja.

Právě Kolaja už od počátku svého mandátu pracuje na legislativě, která v budoucnosti zásadním způsobem reformuje pravidla na Internetu. Tzv. akt o digitálních službách v prosinci loňského roku představila Evropská komise.

„V Evropském parlamentu budu i nadále prosazovat, aby finální rozhodnutí o nelegálním obsahu bylo v rukou nezávislých soudů,“ doplňuje Kolaja. Aby rozhodnutí soudů bylo rychlé a efektivní, je podle něj potřeba je modernizovat pro digitální věk. Oddělení, která se budou vyloženě touto problematikou zabývat pak musí mít dostatečnou kapacitu.

Akt o digitálních službách přichází přesně dvacet let po směrnici o elektronickém obchodu. Ta dosud reguluje chování internetových platforem, dnes však pokulhává za realitou. Novou legislativu teď čekají úpravy ze strany Evropského parlamentu a Rady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

23:07 Schillerová (ANO): Fialova vláda chce z Česka ostrov pracujících starců uprostřed Evropy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodům.