Kolář (ANO): Obsah zábřežského zpravodaje je v rozporu s tiskovým zákonem

25.12.2014 21:20

Podle novely tiskového zákona jsou města a obce ve sdělovacích prostředcích typu radničních novin, zpravodaje atp., která jsou placena z veřejných rozpočtů, povinna v takových periodikách zajistit prostor pro názor zastupitelů včetně opozičních. Redakce musí příspěvky přetvářet tak, aby byla zajištěna jejich vyváženost.

Kolář (ANO): Obsah zábřežského zpravodaje je v rozporu s tiskovým zákonem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hnutí ANO 2011

Zpravodaj už dlouhodobě sděluje občanům jednostranně pozitivní, avšak neúplné či zavádějící informace, zamlžující skutečnosti. Jako příklad lze uvést, že ve Zpravodaji se opakovaně objevovaly vychloubavé informace o naspořených milionech, ale o tom, že město Zábřeh v roce 2014 hospodaří s deficitem přes 150 mil. Kč a že tedy tento deficit spolkne i tzv. "našetřené miliony ani zmínka. Tato informace o stavu městských financí, jako spousta jiných, např. ke kanalizaci, se občanům dlouhodobě neprezentují a uměle se vytváří obraz jen "úspěšného" vedení města.

MO ANO 2011 Zábřeh má za to, že obsah Zpravodaje neodpovídá tiskovému zákonu, a proto byla členem ZM Zábřeh Zdeňkem Kolářem podána dne 11.12.2014 výzva ke sjednání nápravy. Povinnosti podle novely tiskového zákona jsou soudně vymahatelné a pokud neprodleně nebude napravena tato cenzura, nezbude, než tohoto práva využít.

Zdeněk Kolář, zastupitel města Zábřeh

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.