Kolář (TOP 09): Tragédie v Paříži nás silně zasáhla

09.01.2015 12:18

Starosta městské části Praha 6 Ondřej Kolář ve čtvrtek na velvyslanectví Francouzské republiky v Praze kondoloval obětem středečního teroristického útoku v Paříži zápisem do kondolenční knihy.

Kolář (TOP 09): Tragédie v Paříži nás silně zasáhla
Foto: TOP 09
Popisek: Poslanec Ondřej Kolář

Následně osobně kondoloval velvyslanci Francie v ČR J.E. Jeanu-Pierremu Asvazadourianovi. Poté položil před budovou velsvylanectví sídlící na Velkopřevorském náměstí v Praze květiny a zapálil svíčku. Již byl také odeslán kondolenční dopis starosty Prahy 6 přímo starostovi Drancy, francouzského partnerského města Prahy 6, panu´Jeanu-Christophemu Lagardeovi.

Text kondolence:

Vážený pane poslanče a starosto,

s hlubokým zármutkem a pobouřením jsem přijal zprávu o teroristickém útoku na kanceláře redakce týdeníku Charlie Hebdo, během něhož bylo zločinně zavražděno dvanáct francouzských občanů - novinářů, kreslířů, policistů a zaměstnanců. Tento neakceptovatelný výraz lidské zbabělosti, zloby a nenávisti mě hluboce šokoval, stejně jako všechny občany Prahy 6. Přijměte proto, prosím, vyjádření mé upřímné soustrasti.

Touto tragédií se cítíme zasaženi všichni. Dovoluji si citovat prezidenta Francouzské republiky pana Françoise Hollandea: „Tito muži a tato žena zemřeli pro to, za co považovali Francii – tedy svobodu.“ Je to přesně tak: teroristé chtěli zavraždit svobodu. Jakožto evropský občan jsem hluboce přesvědčen, že se musíme v boji za svobodu, která je nám tak drahá, všichni spojit.

Vážený pane poslanče a starosto, přijměte, prosím, projevy mé nejhlubší úcty.

Mgr. Ondřej Kolář, starosta městské části Praha 6

reklama

autor: Praha6.cz

Ing. Marian Jurečka byl položen dotaz

Demokracie

Přijde vám demokratické někoho vyloučit ze strany a rozhodovat o tom bez toho, aniž by byl dotyčný na jednání pozván a měl možnost se hájit? A opravdu si myslíte, že to jak se vyjadřuje Svoboda je důvod, proč vám klesají preference? Já teda nevím, ale mě jste zklamali tím, jak nás necháváte na holi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

10:04 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD si zvolilo své vedení a je připravené uspět ve všech volbách

V sobotu 13. dubna 2024 proběhla v Praze již XI. celostátní konference hnutí SPD, na které si její d…