Koleta (ANO): Vnitrostranické půtky mě nezajímají

10.04.2021 6:34

Královéhradecké ANO má nové vedení, ve volebním roce je vede Petr Koleta

Koleta (ANO): Vnitrostranické půtky mě nezajímají
Foto: anobudelip.cz
Popisek: ANO

Na začátku února se po dvou letech konal krajský volební sněm hnutí ANO. Jednání vedoucích členů ANO v Královéhradeckém kraji se kvůli současné epidemické situaci konalo online.

Anketa

Má premiér Babiš na vlastní pěst shánět vakcíny i vysoko nad rámec cen, které vyjednala EU?

78%
22%
hlasovalo: 11678 lidí

Po osmi letech, kdy hnutí dvakrát zvítězilo v parlamentních volbách, jednou zvítězilo v krajských volbách a jednou zůstalo na druhé příčce, se změnilo vedení krajské organizace. Jeho dosavadní předseda Pavel Plzák, který je chirurgem v trutnovské nemocnici a zároveň poslancem se stal I. místopředsedou, a i nadále zůstává součástí vedení kraje. Je třeba mu touto cestou poděkovat za osm let práce, kterou pro krajské hnutí ANO jako předseda vykonal. Novým předsedou krajské organizace byl zvolen dvaapadesátiletý Petr Koleta, starosta města Hronov.

Petr Koleta je živnostník. Od roku 2016 je zastupitelem Královéhradeckého kraje a již od roku 2010 je zastupitelem města Hronova. Starostou Hronova se stal v roce 2018.

„Nezajímají mě vnitrostranické půtky, dokážu a chci prosazovat názory, zájmy a potřeby běžných občanů, se kterými jsem v každodenním kontaktu.  Mým hlavním úkolem pro následující měsíce je připravit a hlavně úspěšně provést naší organizaci nadcházejícími volbami do Poslanecké sněmovny,“ uvádí nový krajský předseda Petr Koleta s ohledem na to, že zatím kvůli zásahu Ústavního soudu není jasné, jakým způsobem se budou sestavovat kandidátky.

Petr Koleta je také předsedou zastupitelů ANO v Královéhradeckém kraji. „Jsme nejsilnější opoziční strana a snažíme se, abychom byli co nejvíce konstruktivní opozicí. Přicházíme s návrhy pro stávající desetikoalici a jsem rád, že tu máme dost kvalitních a zkušených lidí nejen ve svých oborech, kteří do politiky přinášejí užitečné poznatky a správný pohled na věc,“ dodává Petr Koleta.

Nové krajské předsednictvo je složené z předsedy Petra Kolety, prvního  místopředsedy Pavla Plzáka a pak z oblastních předsedů Františka Bárty, Petra Sadovského, Romana Tachase a Jana Jarolíma. Na celostátní sněm byli nominovaní Jiří Mašek a Jan Jarolím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…