Kolínská (SZ): Praha pokračuje v přípravě rekonstrukce Palachova náměstí

31.08.2017 14:47

Příprava rekonstrukce náměstí J. Palacha postoupila do dalšího stádia. Praha zadala vypracování projektové dokumentace pro celkovou úpravu parteru, včetně inženýrské činnosti.

Kolínská (SZ): Praha pokračuje v přípravě rekonstrukce Palachova náměstí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Petra Kolínská (SZ)

Projekt vyjde z vítězného architektonického návrhu Václava Králíčka. Celková předpokládaná hodnota zakázky je 33,5 mil Kč a vlastní realizace stavby by měla začít na přelomu let 2019 a 2020.

„Rekonstrukce nabídne důstojné veřejné prostory pro studenty okolních škol a návštěvníky Rudolfina a stane se tak opravdovým živým náměstím,“ uvedla Petra Kolínská, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy.

Nové řešení architekta Králíčka má za cíl funkční a estetické vylepšení celého náměstí a jeho přilehlého okolí. V rámci změn dojde např. k přesunu výdechů z garáží stranou z centrální plochy náměstí. Úpravy proběhnou ve třech etapách – 1. rekonstrukce parteru vlastního náměstí Jana Palacha, 2. přilehlé partie Alšova nábřeží a 3. řešení části ulic Křížovnická, 17. listopadu, Kaprova Valentinská a Široká.

Původní soutěž byla vyhlášena v lednu 2002 a jejím cílem bylo nalézt nejvhodnější koncepci komplexního architektonického řešení na úpravu náměstí. Jejím vítězem se stal architekt Václav Králíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

16:11 Gajdůšková (SOCDEM): Dobré vychování se neztratilo, naopak - dnešní mladí vychování jsou

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k mladé generaci.