Kolovratník (ANO): Dálnice se staví, jak jsem slíbil před čtyřmi roky

15.09.2017 15:27

Komentář Martina Kolovratníka z Facebooku.

Kolovratník (ANO): Dálnice se staví, jak jsem slíbil před čtyřmi roky
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Když jsem šel do voleb minule, slíbil jsem, že rozhýbu stavbu dálnice D35. A teď vás jako lídr hnutí ANO v našem Pardubickém kraji vás žádám o podporu znovu. Dálnice - přesně tak, jak jsem slíbil před čtyřmi roky - se staví.

Byl to důležitý příklad manažerského řízení, které ANO vneslo do politiky. D35ka stála a nikdo s ní nedokázal pohnout. Jenom na prvních dvou úsecích dálnice bylo v té době víc než 1400 majitelů pozemků, se kterými by se stát musel vypořádat, než by mohl začít stavět. Kolegové z Ředitelství silnic a dálnic mi řekli na férovku: „Lidi nechtějí prodávat svoje pozemky za cenu, kterou jim stát nabízí. A proto se nemůžeme pohnout z místa.”

Šel jsem tedy do sněmovny a navrhl novelu zákona o výkupech pozemků, která stanovila jasný a férový řád výkupů. Majitelé můžou díky ní získat až osminásobek odhadní ceny. Takže třeba u zemědělské půdy, jejíž cena je běžně 30 korun za metr, jim stát nabídne 240 korun.

Je to spravedlivé pro obě strany. Majitelé mou změnu ocenili a pozemky - pro ně výhodně - státu prodali. Díky tomu jsme se dočkali prvního velkého posunu po desítkách let. Na prvních dvou úsecích Opatovice nad Labem – Časy a Časy – Ostrov už běží archeologický průzkum a těžká technika vyjede do terénu ještě na podzim tohoto roku. Věřím, že první řidiči se projedou po dlouho vytoužené dálnici do čtyř let.
Přátelé, já jsem svou schopnost bojovat a řešit problémy, dokázal. Budu rád, když mi napišete hned teď do komentáře, co vás trápí a co byste si přáli. Čtu všechny komentáře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…