Kolovratník (ANO): Dobrý den, pane poslanče Karamazove...

19.05.2016 5:30

Jak se máte, pane poslanče, Simeone Karamazove? Nedávno jsem v novinách narazil na Váš článek o souběhu funkcí. A hned jsem si na Vás vzpomněl. Vím, že osobní kontakt by byl přeci jen lepší, ale v Poslanecké sněmovně Vás bohužel moc často nevidím. Proto bych rád pochválil Váš článek, alespoň touto cestou, osobně bych to lépe nenapsal.

Kolovratník (ANO): Dobrý den, pane poslanče Karamazove...
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Souběh funkcí pomohl. Tak jste nazval svůj dopis. Super, libí se mi!..... ale přidal bych tam ještě řečnickou otázku, něco ve smyslu „ale komu?“ Je škoda, že jste článek neuveřejnil například na Facebooku, kde by občané mohli vyjádřit i jejich názor. Dlouhodobě zastávám konzistentní názor, že my politici jsme za svou práci placeni dobře  - a že za to máme svým zaměstnavatelům (rozumějte občanům ČR) odvádět maximum úsilí. Dělat svou práci na víc než 100 procent, netříštit svou pozornost jinými aktivitami a věnovat energii jen a pouze veřejné službě, ať již v podobě poslaneckého nebo (v mém případě) zastupitelského mandátu.

Zkuste, místo manažerské práce v „civilním“ zaměstnání,  taky někdy vyjet za hranice Pardubic.  Já pravidelně vyrážím do regionu a je to skutečně skvělá zkušenost. Kromě toho, že si ověříte věci přímo v praxi u starostů nebo u firem, můžete uspořádat i besedy s místními občany. Vím, že volby jsou sice až za rok, ale i tak jim uděláte radost.

Chápu, že nemáte čas. Vždyť za celý minulý rok jste se zúčastnil hlasování pouze v 69%. Vždyť o co jde, že? ODS je stejně v opozici, tak proč nepokračovat v dlouhodobě zavedeném kurzu této strany. Navíc od kritizování vlády tam jsou jiní.  Občanské sdružení KohoVolit.cz dělá vážně zajímavé statistiky. Věřil byste tomu, že jste se umístil v aktivitě až ve druhé stovce?

Mám osobní zásadu, když už se do něčeho dám, chci to dělat naplno. Práci poslance beru nejen jako závazek vůči rodině, občanům a vůbec celé společnosti, ale i vůči sobě. V roli poslance a zastupitele zastávám ještě kontrolní funkci ve třech dozorčích radách – a věřte mi, makám opravdu naplno. Až jednou v této pozici skončím a ohlédnu se,  chci být na sebe hrdý. Chci vědět, že jsem nic nezanedbal a že jsem své práci pro občany ČR věnoval vše, co jsem mohl. Budete mít takový pocit i Vy, se svým souběhem funkcí?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

11:17 Babiš (ANO): Pan prezident je prý zklamán, ale zklamáni jsme i my

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k jednání o důchodové reformě na Pražském hradě