Kolovratník (ANO): Proč jdu do extrémního závodu?

13.08.2015 16:42

Před pár dny jsem se rozhodl zpestřit si poslanecké léto účastí na hodně zajímavé běžecké akci - Redbull Harrachov 400.

Kolovratník (ANO): Proč jdu do extrémního závodu?
Foto: ANO.cz
Popisek: Martin Kolovratník

Možná si řeknete, že jsem prostě blázen. A nebudete daleko od pravdy :-) Extrémní závody vyžadují nejen pevnou vůli a odhodlání, ale hlavně pořádnou přípravu a delší trénink. O kolik mi přebývá prvních dvou vlastností, o tolik mi chybí toho druhého. Ti, kteří mě znají osobně, vědí, že jsem dříve sportoval jako o život. Roky plavání jsem vyměnil za orientační běh a časem přidávám průběžně běžecké závody na hodně hodně dlouhé tratě.

Mrzí mě, jak lidé vidí nás poslance. O většině z nás si myslí, že pouze vysedáváme u chlebíčků, dlouze debatujeme a tloustneme díky nezdravému životnímu stylu.

Možná jsem v menšině, ale chci to změnit. Životní rytmus poslance je náročný a nepravidelný, někdy jednáme brzy ráno, někdy pozdě v noci. Někdy je pár hodin volna, někdy jsme "v nasazení" nonstop několik dnů za sebou. Lidé vás zvou na obědy, večeře a rauty. A ony pověstné sněmovní chlebíčky? Přiznávám, jsou moc dobré! :-) Všechno výše zmíněné je potřeba nějak vyvážit a napravit. Stačí i trocha sportu - pro začátečníky rychlá procházka nebo výklus, pro partu přátel fotbálek (na který někteří kolegové večer rádi chodí), pro pokročilejší cvičení nebo delší běh. Mám za sebou několik půlmaratónů i jizerských padesátek. Vždycky jsem se zničil a pokaždé jsem potrénoval svoji výdrž.

Letos v létě jdu do akce rychlé a krátké, ale o to extrémnější - výběh na skokanský můstek v Harrachově. Redbull podporuje zdravý životní styl a sportovce, dlouhodobě říká, že rozumné využití energydrinků má smysl. Právě po sportovních výkonech jako jsou tyto. Z mé strany se tedy nejedná o reklamu jedné firmě, ale o soulad názorů. I já chci podpořit sportovce, i já chci jít příkladem a vyprovokovat vás ke změně životního stylu!

Zkuste na chvíli vypnout televizi, odpojit počítač či smartphone a pojďte si zaběhat. Je jedno kde, s kým a kolik. Je úplně jedno, jaký drink si u toho dáte - důležité je, že do toho půjdete! :-)

Martin Kolovratník

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

12:12 Kolaja (Piráti): Výrobky bez kazítek a s možností opravy

Udržitelnější výrobky, které bude možné po rozbití opravit, a až doslouží, dočkají se recyklace. To …