Komárek (ANO): Jak jsem si spálil prsty

09.10.2015 12:19

S Karlem Sobotkou jsem se potkal v Jablonci. Byl mezi třemi desítkami lidí, kteří mě grilovali kvůli evidenci tržeb. Dali jsme si navštívenky a on mě pozval domů.

Komárek (ANO): Jak jsem si spálil prsty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec za hnutí ANO Martin Komárek

Povídali jsme si a on tvaroval a vyfukoval skleněné kočky na vánoční stromky. Trochu ho mrzelo, že musí dělat kočky, dělal, by raději složitější a krásnější věci ze skla.

Shodli jsme se na tom, že podvádět se nemá a spravedlnost má být pro všechny stejná. Shodli jsme se na tom, že je správné platit daně. Shodli jsme se na tom, že není správné, když se pašované skleněné koule z Číny prodávají brutálně pod cenou.

Paní Sobotková přinesla zákusky, já jsem je s omluvou odmítl, protože se snažím bez větších úspěchů držet dietu. Káva ale byla skvělá.

Karel Sobotka platí daně a ví, že je spravedlivé, aby je platili všichni. Co mu vadí? Že si bude muset pořizovat chytrý telefon a pokladničku. Nevěří, že to bude stát málo peněz. A vadí mu, že se bude muset učit internet, protože ho to nebaví.

Plamenně jsem mu vysvětloval, že internet bude do deseti let v každé hračce, v ledničce a mikrovlnce to bude samozřejmost. Dokonce jsem ho přesvědčil, že náklady na telefon mu nevyrostou.

Trochu jsem svou osvětu ale shodil: Navrhl mi, abych si nějak vytvaroval kouli. Sotva jsem se o to pokusil, spálil jsem se a pan Sobotka uznal, že s takovým nešikou nemá cenu se dál o něco pokoušet. Své ženě jsem koupil jako dárek volavku a přijedu si koupit české nepančované vánoční ozdoby.

Jo a pokud by elektronická evidence tržeb měla škodit lidem jako je pan Sobotka, bylo by to blbě. Jenže ona jim pomůže. Zbaví je nekalé a podvodné konkurence.

Jasně, že v tom bude trocha elektroniky. Až se s panem Sobotkou za rok a den sejdu, jsem si jistý, že evidenci tržeb pochválí

A já už příště tu ozdobu taky udělám :-)

Martin Komárek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…