Komárek (ANO): Půllídr Sobotka se rozohnil

22.10.2013 12:45

Bohuslav Sobotka s výmluvností a přesvědčivostí sobě vlastní varuje před novými stranami: Prý se rozpadnou dřív, než splní, co slíbily

Komárek (ANO): Půllídr Sobotka se rozohnil
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Komárek

Sobotku chápejme, hraje o politický krk. Nevěřme mu však. Před rozpadem jiných totiž varuje předseda strany, která se už vlastně rozpadla. Před volbami oranžoví předstírají jednotu, ve skutečnosti jsou dvouhlavou saní, jejíž hlavy se pokousaly natolik, že zrudly krví.

V prvním kole prezidentské volby část významných socialistů podpořila Miloše Zemana proti vlastnímu kandidátovi, Jiřímu Dienstbierovi. Před druhým kolem donutila klika vedená fakticky nejmocnějším mužem ČSSD Michalem Haškem, předsedu Sobotku, aby se veřejně ponížil a podepsal podporu Zemanovi, proti němuž ještě den před tím plamenně řečnil.

Zemanovské křídlo pak zašlo v ponižování předsedy ještě dál, když vyvolalo tajné hlasování, zda smí být lídrem strany ve volbách. Dostal jen těsně přes padesát procent hlasů, není tedy lídrem, ale půllídrem. Prezident Zeman v průhledných jinotajích socialistům doporučuje, aby na premiéra doporučili toho, kdo bude mít nejvíc preferenčních hlasů. Počítá s tím, že to bude právě jihomoravský hejtman Hašek.

Oranžoví slibují modré z nebe, ale jsou stranou, která je ze všech nejvíc zralá na rozpadnutí. Kdo nám bude zvyšovat daně? Zemanovci nebo antizemanovci?

Kdo bude odpovědný za neúspěch ve volbách? Půllídr Sobotka nebo Zemanův milec Hašek? A kdo z nich bude vyjednávat o koalici s komunisty?

Martin Komárek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ANO

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

6:23 Ministr Baxa: Novela zákona zřizuje nový registr umělců

Vláda projednala legislativní ukotvení statusu umělce. Hlavním cílem předloženého návrhu je předevší…