Konečná (BPP): Letecká záchranka v rukou soukromníků? Stát dává stop a křičí, jak vše zvládne

03.04.2016 8:34

Stop provozovatelům soukromé letecké záchranné služby de facto dal letos stát. K tomu, jak vše ovšem dokáže po prvním lednu 2017 zajistit, úzkostlivě mlčí.

Konečná (BPP): Letecká záchranka v rukou soukromníků? Stát dává stop a křičí, jak vše zvládne
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

S politováním lze pouze konstatovat, že současné, politicky impotentní vládě, se daří úspěšně likvidovat snad cokoli, co úspěšně po řadu let fungovalo. Typickým příkladem vládní hlouposti je případ převodu LZS opětně pod stát. Nejenže z expertních posudků jednoznačně plyne fakt, že celá tato "úsporná akce" bude ve finále dražší asi o 2,5 miliard, ale i to, že není vůbec jasné, zda po prvním lednu bude vůbec kdo schopný LZS v ČR provozovat.

Státním složkám chybí jak vrtulníky, tak vycvičení piloti a argument ten: "že piloti státních složek toto budou provozovat v rámci výcviku ve volném čase", ten snad nemůže myslet nikdo ani na apríla vůbec vážně. Při představě "sednutí si" těžkého bojového vrtulníku na heliport například v Brně - Bohunicích v nemocnici mi nezbývá, než se smutně pousmát.

Zcela postrádám jakoukoli smysluplnou vládní koncepci dalšího provozu LZS po 1.1.2017 kromě experty dávno vyvrácených argumentů, že "vše po převodu pod stát bude lacinější". Se současnými provozovateli LZS nikdo řádně nekomunikuje, aby tuto situaci smysluplně řešil. Ptát se současného ministra zdravotnictví Němečka na cokoli zřejmě nelze - na kritické dotazy nereaguje. Výsledkem tedy zůstává hromada otazníků, která se na současnou vládní koalici sype a na toto arogantní její chování odpovědí voliči již v krajských letošních volbách. Ty totiž budou jasným signálem toho, kdo si skutečně jak vede i přes předvolební průzkumy.

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…