Konečná (BPP): První tři dny nemoci placeny?

08.01.2016 9:17

Opět se ukazuje, že jak komu. Tedy zaměstnancům. Živnostník - jakožto zaměstnavatel sám sebe - si 15 dní nemoci stejně "trhne nohou".

Konečná (BPP): První tři dny nemoci placeny?
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

Když tak čtu názory na proplacení prvních tří dnů zaměstnancům v době jejich nemoci a šílenství, které se doslova na sociálních sítích kvůli této problematice zdvihlo, tak se zase musím rozčilit. Jistě, proč by neměli mít hrazenou celou dobu nemoci, to bezesporu tento návrh Senátu kvituji, ale navrhovaná kompenzační snížení odvodů zaměstnavatelů za zaměstnance o jednu desetinu procenta, považuji za výsměch.

Když toto převedu do absurdity České republice tolik vlastní, pak OSVČ je sama sobě zaměstnavatelem. OK (na vojně není -li velitele, zavelí si také voják sám), přes tuhle nesmyslnou logiku bych se ještě snad dokázala přenést. Ne však přes takovou, kdy OSVČ platí do státní kasy nemocenské pojištění (nezaměňovat se zdravotním) celý rok a prvních 15 dni nemoci si může buď trhnout nohou (tedy z logiky věci "sám jsem si zaměstnavatelem" - si zaplatit sobě celou pracovní neschopnost) nebo podle doporučení státu nemocenské pojištění jednoduše neplatit a spolehnout se na komerční pojistitele.

Vynikající! Pak se musím opravdu leda smát těm řečem, jak je důležité nemoc nepřecházet, nezanedbat atd. A jestli mi jako zaměstnavateli sebe samotné někdo sníží odvody nemocenského o 0,1 % (v mém případě tedy o padesát haléřů měsíčně), tak jsem upřímně takovou arogancí pobavena.

Poněvadž  tohle je ještě vetší výsměch našich vrcholných zákonodárců, než přidání důchodcům o 40 Kč měsíčně.

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…