Konečná (BPP): Vyhláškou regulujme vyhlášky a zákony

17.02.2016 7:33

Jako z Kafkova procesu si člověk připadá poté, co přijde v České republice v účinnost novela jakéhokoli zákona, zvláště "lahůdky" pak má na svědomí Ministerstvo dopravy.

Konečná (BPP): Vyhláškou regulujme vyhlášky a zákony
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

Ministerstvo dopravy vydalo pod č. 294/2015 Sb. zcela novou vyhlášku, kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích. Vyhláška přináší několik nových dopravních značek a dodatkových tabulek.

O tom, že výměna značek na dálnici z modrých na zelené stále nekřesťanské peníze, raději pomlčím, jako i o dodatkových tabulích v podobě obrázků krav. Co však mi není jasné, proč pro umístění dopravní značky přechodného charakteru, konkrétně B28 musí instituce pro instituci vyplňovat několik zbytečných lejster, aby se pak dozvěděla, že v podstatě úředník pověřeného orgánu neví, komu patří pozemek, a kdo v případě samotné novelizaci o umístění přechodného značení rozhoduje. Uvedu konkrétní případ:Městská část Brno - Vinohrady pořádá farmářské trhy. Aby zajistila parkoviště pro trhovce, je nucena vybavit na parkovišti zákaz zastavení v ten konkrétní den pro ostatní vozidla, která nepatří trhovcům - účastnících se akce. A v tomto okamžiku se roztáčí neskutečný kolotoč byrokracie, možné snad jen v ČR:S mapkou, ve které jsou zakresleny slovy TŘI dopravní značky jdeme prvně na Magistrát, odbor dopravy.

Od tam nás posílají na dopravní inženýrství, na Policii ČR, která jako první rozhodující instituce, má toto s námi projednat. Na PČR mají omezené úřední hodiny, žádostí je mnoho, čekáme tedy mezi ostatními žadateli, kterých je před námi skutečně celá řada. Slovy pět. Vzhledem k faktu, že se úřaduje jen v pondělí a středu a to od 8 do 11 hodin, zažíváme doslova hysterii, zda se do počtu - fronty žadatelů vůbec dostaneme. Dostáváme se krátce před jedenáctou, kdy v nás doslova "na milost" bere úředník, který frontě velí.

Vypadá unaveně, nedivíme se, když koukáme na jeho pracovní stůl, který přetéká spisy téměř do stropu. Dostáváme první razítko o tom, že dopravní značení pro jednorázovou akci je v pořádku. Jsme odkázáni na Magistrát města Brna, na odbor dopravy. Otevírá nám dveře další úředník, zavalený nejrůznějšími papíry, takže si ani nemáme přes jeho lejstra po stole, židlích i knihovních policích, kam odložit, abychom se dozvěděly (jsme dvě ženy), že proběhla novela zákona a vlastně se musíme obrátit na kolegyni ve vedlejších dveřích. Jdeme tedy o dveře vedle, tam sedí madam, která si ironicky ťuká na čelo, kde jsme se u ní vzaly, že ona neřeší přechodné dopravní značení. Když se již začínáme znepokojovat, kdo tedy vůbec NĚCO na tomto úřadu řeší, rozezvoní se další telefony. Vzápětí přijdou čtyři úřednice, které se jednoznačně shodnou na tom, že to nepřísluší Magistrátu řešit. Odkazují nás na Brněnské komunikace.

Tam, naštěstí, alespoň jsou dámy natolik vstřícné, že "prolustrují" vlastníky pozemku, zjistí, že pod BEKOM zábor nespadá a posílají nás dále. Tedy na příslušnou městskou část Brno - Vinohrady. Na Vinohradech zjišťujeme, že po novelizaci vyhlášky nikdo neví, co komu padá vlastně po úpravě zákona do kompetence a že Vinohradům přísluší jen úprava značení v případě blokového čištění a musíme se obrátit na Magistrát města Brna. Takže celý cirkus nanovo......Jestli toto je zjednodušení práce úředníkům, pak se panu ministru dopravy s jeho podřízenými opět cosi povedlo a měl by zvážit své působení ve funkci, či vysvětlit, komu je novela zákona a vyhlášek s tímto spojených, přínosem. Úředníkům, občanům, ani rozpočtu ČR jistě ne. Výsledek lze čekat jen v podobě "načerno" umístěných záborů. Poněvadž čekat na dvouměsíční schvalovací proces od čtyř a více institucí, to zvládne jedině cvok, nebo podobně postižený psychopat, jakým je ministr Ťok.

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.