Konečná (KSČM): Ach, ten tým

04.02.2015 18:57

Přílišná horlivost a špatné vyhodnocení situace, jen tak se dá vysvětlit, jak mohl tým prezidenta Miloše Zemana zakázat obsluhovat hlavu státu postiženými zaměstnanci restaurace v Krásné Lípě při jeho návštěvě severu Čech.

Konečná (KSČM): Ach, ten tým
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Horliví členové týmu si ke svému přehmatu vybrali tu nejhorší dobu, jakou mohli. Hendikepované vyhnali od jeho stolu v okamžiku, kdy se přetřásá Zemanův značně otevřený postoj k inkluzivnímu vzdělávání. Prezidenta tím dostali do situace, kdy špatná interpretace jeho postojů vyvolává mezi veřejností dojem, že je necitlivý a postižené nemůže ani vidět.

Prezident Zeman řekl, že si nemyslí, že by společné vzdělávání postižených a zdravých dětí bylo prospěšné, ať už jedné nebo druhé straně. Domnívám se, že šlo o obecné hodnocení systému. Možná měl k dispozici zkušenosti učitelů ze základních škol, kterým pět integrovaných dětí s poruchami učení dokáže tak znesnadnit výuku, že ani zdravé děti nemají šanci se něco naučit. Jistě neměl na mysli vozíčkáře nebo jinak tělesně znevýhodněné žáky. Každému je jasné, že spolužití s takovými dětmi je pro jejich spolužáky přínosné. Minimálně proto, že je učí toleranci k odlišnostem. Jenže takové nuance se do prezentované zkratky obvykle nevejdou.

Předpokládám, že událost bude mít dohru, minimálně v Zemanově týmu. Já bych však prezidenta za to, že nevěděl, jak rozhodují tito lidé při přípravě jeho státnické návštěvy, veřejně nehaněla. Bylo by hloupé očekávat, že hlava státu bude s přípravným týmem jezdit po krajích, kontrolovat jídelníček, vybírat či odmítat personál a zajišťovat volný průjezd koloně vládních vozidel. Jen tak mohl, podle mého názoru, bezpečně zabránit přehmatu svých lidí.

Ing. Kateřina KONEČNÁ, poslankyně Evropského parlamentu za KSČM

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

22:55 Vích (SPD): Fialova vláda podporuje a schvaluje Migrační pakt EU

Jak by to asi vypadalo, kdyby místopředseda jakékoli z minulých vlád přiznal, že v zahraničí odsouhl…