Konečná (KSČM): Autodopravce čeká likvidace. Evropská komise ve vleku německé vlády?

25.03.2015 21:59

Dnes bude na programu jednání plenárního zasedání Evropského parlamentu bod věnující se minimální mzdě v odvětví dopravy. Řešit se bude zejména nová německá legislativa o minimální mzdě, která ohrožuje české autodopravce. Těm totiž hrozí, že budou muset platit svým zaměstnancům, kteří se budou v rámci svých pracovních povinností nacházet na území Německé spolkové republiky, německou minimální mzdu. Německá minimální mzda je přitom cca 3x vyšší než obvyklá mzda českých řidičů v mezinárodní dopravě. Českým autodopravcům tak hrozí vážné komplikace.

Konečná (KSČM): Autodopravce čeká likvidace. Evropská komise ve vleku německé vlády?
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Aplikace návrhu německé vlády v plném rozsahu by zavinila likvidaci českých autodopravců. Namísto většího platu hrozí, že budou čeští zaměstnanci v autodopravě dostávat podporu v nezaměstnanosti.

Aplikace zmíněné legislativy povede k prohlubování dvourychlostní Evropy a jedná se vlastně o částečné zablokování pracovního trhu. Žádáme v tomto směru jasné vyjádření Evropské komise, která by si měla zvážit, zda bude ve vleku německé vlády, či zda bude skutečně zastupovat zájmy všech členských zemí a prosazovat evropské právo a pilíře, na kterých je EU postavena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Kateřina Konečná - profil

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu