Konečná (KSČM): Boj s korupcí vyžaduje stabilní policii

29.07.2014 10:49

Po odchodu Milana Komárka má být do podzimu vybrán nový ředitel ÚOKFK, tedy Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality. Je otázkou, jak dlouho nový ředitel vydrží a jaké budou reálné výsledky práce protikorupční policie.

Konečná (KSČM): Boj s korupcí vyžaduje stabilní policii
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Zavládne konečně už pro jednou stabilita a bude možné šetřit profesionálně nejzávažnější korupční případy? Budou skutečně zabavovány majetky vzniklé z trestné činnosti, aby se tak vrátily do veřejných rozpočtů, odkud často mizí? Smutné je, že se u nás stalo koloritem neustálé obměňování vedoucích pracovníků policie. Většinou přichází taková obměna zároveň s výroky, jak teď bude pracovat daný útvar lépe než předtím. Ostatně, co jiného tvrdit. Faktem však zůstává, že je pro policii těžké kontinuálně pracovat na závažných případech při neustálých změnách. Od dob rušení finanční policie za ministra Langera po dnešní dobu již došlo k nespočetným personálním výměnám. Když si představíme podobnou situaci pro normální firmu ( jak dnes říká často ministr Babiš ), tak by zcela logicky musela zkrachovat, neboť se noví ředitelé musí permanentně seznamovat s novou prací, a když už začnou snad standardně pracovat, nahradí je někdo jiný. Jak je obecně známo, tak je korupce v České republice občany vnímána jako zásadní problém. Vláda, jako i ty před ní, si vzala téma za stěžejní, ale zatím slyšíme pouze spoustu slov. Její přístup k stabilitě v policii bude jedním z ukazatelů, jak vážně to myslí.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

6:23 Kocumová (LOL!): Bazén je zavřený a výběrové řízení se protahuje

Rekonstrukce bazénu, která byla podle zjištění policie od počátku manipulována přes Petra Židka a sp…