Konečná (KSČM): Brusel chce více Bruselu

17.02.2017 6:30

Namísto toho, aby se EU přiblížila občanům a navrátila pravomoci členským státům, přejí si europoslanci více moci pro Komisi, která do značné míry podléhá zájmům korporací, a uzmout co nejvíce moci od národních států a jejich volených zástupců.

Konečná (KSČM): Brusel chce více Bruselu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná

Evropský parlament včera bez zájmu médií valnou většinou schválil dva dokumenty (“Možný vývoj a změny současného institucionálního uspořádání Evropské unie“ a “Zlepšení fungování Evropské unie využitím potenciálu Lisabonské smlouvy“), které mohou navždy změnit podobu Evropy.

Tyto dvě zprávy od pravicového a liberálního politického spektra volají po radikální změně fungování EU, což je sice velmi vítané, ale vydávají se zcela špatným směrem. Namísto toho, aby se EU přiblížila občanům a navrátila pravomoci členským státům, přejí si europoslanci více moci pro Komisi, která do značné míry podléhá zájmům korporací, a uzmout co nejvíce moci od národních států a jejich volených zástupců.

Zprávy se vyslovují pro konec výjimek pro členské státy, militarizaci Evropy, další omezení jednohlasného hlasování, centrální zahraniční politiku, post ministra financí, společnou fiskální a ekonomickou politiku, omezení mezivládní spolupráce (krok proti V4) apod. Domníváme se, že tento krok povede pouze k tomu, že v české a evropské společnosti dojde k nárůstu anti-evropských nálad, protože nastane další zostření linie národní státy vs. Brusel. Recepty z bruselské kuchyně nejsou vždy vhodné pro všechny státy EU, ale na to zpráva zcela zapomíná a razí tvrdou „probruselskou“ linii.

Chceme žít v mírové a spolupracující Evropě, ale nesmíme vytvářet společnost a kooperaci na tom, že se na někoho zapomene, nebo budou jeho zájmy a specifika ignorovány. Zprávy jsme tak nepodpořili a věříme, že jsme tak učinili pro lepší rozvoj nejen České republiky, ale i Evropské unie jako takové. 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…