Konečná (KSČM): Evropě jsme zase pro smích

24.05.2017 4:33

Tentokrát v oblasti telekomunikací. To potvrdil i nedávný rozhovor s představitelem finského mobilního operátora ElisaHenrim Korpim, který přibližuje situaci ve svém oboru a dotýká se též otázky cen mobilních operátorů pro české zákazníky. Čeští občané mají totiž jedno z nejdražších volání v Evropě – ano i ve srovnání se zeměmi, kde mají lidé mnohem vyšší platy a větší kupní sílu.

Konečná (KSČM): Evropě jsme zase pro smích
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Kateřina Konečná

Mimochodem zmiňovaná společnost nabízí pro řadového zákazníka za cca 700 korun měsíčně (tedy ještě méně než operátoři v ČR) tarif nejen s neomezeným voláním a SMS, ale i s neomezeným objemem dat. O tom si český uživatel může nechat jen zdát. Ostatně manažer této finské společnosti považuje za tarif s 1,5 GB dat, tedy český standard, za směšný.

Škoda, že toto si neuvědomoval bývalý ministr průmyslu za ČSSD Jan Mládek. Český zákazník jej zřejmě příliš nezajímal. Andrej Babiš se sice marketingově vděčného tématu chytil, ale dodnes naši občané žádnou úsporu ve své peněžence v tomto ohledu nenašli. Ostatně není to první příklad, kdy představitelé ČSSD jdou na ruku cizím zájmům. Připomenu jen žalobu proti uplatňování kvótního systému přidělování migrantů, kde se vrcholní představitelé ČSSD Bohuslav Sobotka a Milan Chovanec vykrucovali, aby se nemuseli přidat například k sousednímu Slovensku, které tento systém odmítlo. Pozadu není ani ANO – aktuálně třeba s tím, že ministr dopravy Daniel Ťok raději nechá platit české řidiče na německých dálnicích, než aby se připojil k žalobě Rakouska. O KDU-ČSL skoro ani nemá cenu hovořit. Odmítání zvyšování minimální mzdy na jedné straně a podpora maximálního vydávání majetku církvím má asi pramálo společného s proklamovaným sociálním programem.

Byla bych ráda, kdyby pro českou vládu byl na prvním místě český občan. Jak ale ukazují události poslední doby, tak ani jedna ze stran tvořící vládní koalici – tedy ČSSD, ANO2011 a KDU-ČSL – nemá zájem pracovat ve prospěch českých občanů a raději si dělá „dobré oko“ u Němců, Belgičanů, Evropské komise či bohatých zahraničních společností.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…