Konečná (KSČM): Lidovci versus samoživitelky

25.04.2017 21:55

Když před časem Jiří Čunek v souvislosti se zálohovaným výživným pro samoživitelky prohlásil, že pokud se žena špatně rozhodla, s kým mít dítě, musí nést následky, mohli se lidovci vymlouvat na exces svého kontroverzního straníka. Jenže o pár dní později sám předseda Pavel Bělobrádek doporučil těmto matkám, které opustil partner a jsou tak ohroženy chudobou, aby si našly jiného chlapa.

Konečná (KSČM): Lidovci versus samoživitelky
Foto: Archiv Kateřiny Konečné.
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná.

Základem rodiny, o níž lidovci tak rádi mluví, najednou nejsou plnohodnotné citové vazby, partnerství degradují jen na instituci pro materiální zajištění. „Rozhodně se nebudu cpát do vztahu z ekonomických důvodů, nejsem zlatokopka ani prostitutka,“ napsala předsedovi KDU-ČSL v diskusi na internetu jedna žena. Stručně a přesně vyjádřila, jak lze jeho výrok chápat.

On se za něj sice omluvil, ovšem až poté, co jeho arogantní věta vyvolala bouři znechucení nejen mezi samoživitelkami. Zřejmě mu došlo, že urážkou – on říká nadsázkou – body před volbami nezíská. A že naší společnosti není cizí solidarita se ženami, které pečují o děti a mnohdy marně od expartnerů požadují alespoň ekonomický podíl na výchově potomků. O body naopak přichází.

Počet neúplných rodin se přibližuje hranici 200 tisíc, v 90 procentech se o nezaopatřené děti starají matky. A stále větší počet jich je ohrožen chudobou a sociálním vyloučením. A z nich si předseda lidovců dělá nepřátele. Ale proč bychom očekávali zájem o boj s chudobou od strany, která hájí krádež století, tedy církevní restituce, jež nás vyjdou na desítky miliard. Proč bychom očekávali zájem o boj s chudobou od strany, která se spojuje s hnutím STAN, ještě nedávno partnerem Kalouskovy TOP 09. Právě její »reformy« počty chudých zvyšovaly. Počkejme si raději na další hloupé a asociální výroky, které by mohly lidovce vrátit tam, kde byli v minulém volebním období. Mimo poslanecké lavice.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích