Konečná (KSČM): Od koblihy zdarma po levnější pivo. Co bude příště?

04.02.2016 4:32

To se zase jednou poradci ministra financí při přemýšlení, jak svému nadřízenému získat hlasy nervózních živnostníků a hospodských štamgastů, »pochlapili«.

Konečná (KSČM): Od koblihy zdarma po levnější pivo. Co bude příště?
Foto: Archiv Kateřiny Konečné.
Popisek: Europoslankyně Kateřina Konečná.

Koblihami se už přejedli, slibme levnější pivo v hospodě. Že z toho laciný populismus čouhá jako sláma z bot, to zjevně neřešili. Zřejmě prostě jen chtějí voliče návrhem na snížení sazby DPH u sudového piva i nealkoholických nápojů z 21 na 10 procent »opít«. Okřídlené rčení „Když se zdraží pivo, padne vláda“ se pokouší obrátit na „Se zlevněným pivem politické body narůstají“. Výhrůžka národního protidrogového koordinátora, jehož úkolem je bojovat proti závislostem (tedy i alkoholismu), že v takovém případě rezignuje, jen stěží tento podbízivý slib ohrozí. Ačkoliv je jasné, že se jedná o udičku na voliče, kteří hnutí ANO nepřibývají tak, jak by si přálo, vyvolává to přesto úžas. Je tolik důležitých oblastí, kterým se nedostává peněz, Babiš však chce desítky milionů ze státního rozpočtu věnovat na levnější pivo. Jen pro upřesnění, státní rozpočet by tato podoba předvolební kampaně stála 160 milionů korun (u točeného piva), 65 milionů korun (u nealko nápojů). Pokud je ale schopný najít v rozpočtu peníze, proč je nevěnuje tam, kde jsou akutně třeba? Zdravotnictví či školství by dalšími desítkami milionů jistě nepohrdly. Český ministr financí uvažuje o levnějším pivu, ale kvůli snížení počtu dětí, které neobědvají ve školních jídelnách, protože jsou jejich rodiče v tíživé situaci, bude Česká republika v následujících čtyřech letech čerpat z prostředků EU 100 milionů korun ročně. Je jasné, že tito chudí rodiče nejsou cílem politického marketingu ministra Babiše. To je lepší potenciálního voliče opít půllitrem levného piva.

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…