Konečná (KSČM): Sliby ČSSD aneb slibem nezarmoutíš

22.05.2014 14:31

Když se podíváme na postoje předních sociálních demokratů k vývoji na Ukrajině, nemůžeme z toho být moudří.

Konečná (KSČM): Sliby ČSSD aneb slibem nezarmoutíš
Foto: KSČM
Popisek: Kateřina Konečná, KSČM

Na jedné straně Lubomír Zaorálek hájící postup Evropské unie a kritizující Rusko (postup Ruska je plíživou okupací Ukrajiny), na druhé straně lídr kandidátky Jan Keller kritizující novou ukrajinskou vládu a Evropskou unii a korunu tomu nasazuje spolukandidát Jana Kellera na kandidátce do Evropského parlamentu Libor Rouček, který v Evropském parlamentu řeší postoje k Ukrajině, zuřivě hájí postoje představitelů Evropské unie a nechápající, že to byla právě Evropská unie, která způsobila tento nešťastný vývoj na Ukrajině (např. blog Libora Roučka: „Obviňovat EU z toho, že svými pobídkami vůči Ukrajině vyprovokovala ruského medvěda, je naprosto absurdní.“). A navíc vystupuje proti federalizaci Ukrajiny, která možná dává ještě šanci na to, aby se země udržela pohromadě (blog L. Roučka: „Rusko se snaží vnutit Ukrajině federální uspořádání.“). Možná to někdo může chápat jako zajímavou různorodost názorů a svobodu postojů, ale jaký potom bude opravdový postoj ČSSD, až se bude projednávat postoj Evropského parlamentu k ukrajinské krizi? Mám tušení, že to bude jako v jiných vyjádřeních ČSSD, kdy občanům před volbami maže med levicové politiky kolem pusy, aby se po volbách v Evropském parlamentu spojila s pravicovou Evropskou lidovou stranou. Takže je to zmatek politiky, svoboda postojů, nebo prostě vypočítavost?

Ing. Kateřina Konečná, poslankyně Parlamentu ČR a vedoucí kandidátka pro volby do Evropského parlamentu za KSČM 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: KSČM

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

7:17 Mach (SPD): Piráti a STAN se bojí svobody projevu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k cenzurním praktikám stran vládnoucí pětikoalice