Konečná (Moravané): Pořádání trhů v městské části Brno-Vinohrady reálné, nebo nemožné?

11.07.2015 15:33

Současný stav spíše ukazuje na nemožné.

Konečná (Moravané): Pořádání trhů v městské části Brno-Vinohrady reálné, nebo nemožné?
Foto: moravane.cz
Popisek: Bc. Šárka Konečná

Ne, že by chyběla vůle Radnice, cokoli pořádat, ne, že by byl vlastně s čímkoli problém. Jen s "detaily", které je potřeba "doladit". Již čtvrtý měsícem se vleče něco, co bylo schváleno, jednoznačně odsouhlaseno a semaforově dána tzv. "zelená". Výsledek? Byrokratické obtíže i napříč samotnými úřady a řada "humorných" situací okolo navenek banální záležitosti, jakou je uspořádání něčeho, co v minulosti bylo přirozené. Tou přirozeností byla možnost "směny služeb a výrobků" (zjednodušeně: za poplatek si pronajmu místo a tam prodávám). Ne tak v dnešní době. Krátce zde popis zlomku toho, co je jedna z "maličkostí", proč vše nejde:

Připadám si jako na válečném tažení proti větrným mlýnům. Byrokracie ve smyslu občan vs. stát je sice pekelná, ale vyřizování čehokoli z pozice občana se státem je pouze slabý odvar toho, co se vyřizuje z pozice úřadu směrem k dalším úřadům. Kdo nezažil, nepochopí a když se dostane do obrazu, přestane jej po chvíli chápat a začne se té abstrakci buď smát, nadávat, nebo si ťukat na čelo nad tím, kdo takovou mazaninu vytvořil. Jeden z příkladů: městská část hodlá cosi provozovat. Upoutávka a označení tohoto provozu má viset na budově, která je v jejím vlastnictví. Aby tam upoutávka mohla viset, je potřeba, aby toto schválila Rada, rozhodla o této upoutávce (označení místa konáni akce) a pak teprve se toto označení může pověsit nad schválený prostor místa konáni akce. A to je pouhý zlomek bizarnosti, které jsou potřeba řešit v souvislosti s akcemi konanými na Vinohradech. Takže kritika Radnice Brno - Vinohrady je ne zcela namístě.

Vůle pořádat zde nejrůznější akce zde je, ovšem současnou legislativou je proces pořádání čehokoli tak šíleně zdlouhavý a komplikovaný, že i tomu nejotrlejšímu jedinci musí zákonitě dojít jednou trpělivost. Celý problém, týkající se realizace Vinohradských trhů, vylíčím během krátké doby zde na profilu. Nyní jde především o to, aby veškeré snažení dobře dopadlo a trhy tu byly. Jak říkám, radnice se snaží, koalice i opozice jsou v tomto naštěstí zajedno, ale ta byrokratická zvůle je fakt peklo. Tak to snad společnými silami zvládneme. 

Bc. Šárka Konečná

  • BPP
  • Impotence jakékoli vlády je obrazem její voličské základny..
  • zastupitelka měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice