Konečná: Zápalné lahve pro ministry, frustrace a beznaděj?

10.06.2015 8:37

Povídejme si cokoli, ovšem bez urážky, nelze souhlasit s útoky na kohokoli. Hledejme však příčiny toho, proč se tomu děje. A divím se dnes opravdu snad všemu

Konečná: Zápalné lahve pro ministry, frustrace a beznaděj?
Foto: Archiv
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Dnes se skutečně nepřestávám divit, ač jsem se domnívala, ze mne asi již nic nedokáže překvapit. Pominu-li na FB šířící se porno virus, rozesílaný nějakým magorem, který se nesvede realizovat jiným způsobem, zůstává mi v hlavě ležet otázka, jak je možné plivat beztrestně mediálně na hlavu státu rádoby "celebritou", schvalovat v diskusích útoky na ministry (a na kohokoli - což často pisatelé reakcí těmito předvádějí) a v neposlední řadě šílenství okolo imigrantů.

Občané České republiky, kteří zde jednoznačně odmítají právo Šaría, jsou označováni ve své mateřské zemi za xenofoby, rasisty, diskriminátory a antisemitisty. S prominutím, kde to jsme? Nemám nic proti přijímání uprchlíků, ale za následujících podmínek:

1) prokaž, že jsi ve své zemi pronásledován a hrozí Ti zabití z důvodu nesouhlasu s vládnoucím diktátorským režimem,

2) prokaž, že umíš hovořit česky, jakožto úředním jazykem pro to, aby Ti tu byl udělen azyl,

3) prokaž to, že jsi tu ochoten pracovat na veřejně - prospěšných pracích, po určitou dobu, například rok, bez nároku na vyšší, než minimální mzdu, udávanou Českým statistickým úřadem a MPSV .

Pak se teprve bavme o azylu a dalších věcech. Je mi jasné, že řada lidí mne v tuto chvíli označí právě za xenofobní rasistku, ovšem podmínky v problematice zaměstnanosti a sociální sféře jsou natolik drsné pro vlastní občany ČR, že nevidím jediný důvod, proč je usnadňovat jiné levné pracovní síle.

V případě, že prokáže tato síla svoji kvalifikaci prací pro ČR, pak logicky, nechť tu pracuje a třeba i zůstane. Ne však s nataženou rukou, početnou rodinou, cigaretou v ústech a válením se po úřadech, či v uprchlických ghetech. 

Šárka Konečná, zastupitelka měst. části Brno-Vinohrady

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

10:21 Premiér Fiala: Dálnice stavíme a připravujeme nejrychleji v historii

Páté jednání Vládního výboru pro strategické investice 22. dubna 2024 se týkalo především financován…