Konvička: Nemá smysl nadále se angažovat v nešťastně zrozeném projektu

07.12.2016 12:00

Prohlášení k rezignaci na členství v Alternativě pro ČR 2017

Konvička: Nemá smysl nadále se angažovat v nešťastně zrozeném projektu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

K poledni dnešního dne, 7.12.2016, POKLÁDÁM členství v politické partaji Alternativa pro ČR 2017 ("Apači"), kde jsem byl sice zakládajícím, leč řadovým členem, a za kterou jsem letos na podzim kandidoval do Senátu.

K projektu jsem přestal mít důvěru již během senátní kampaně, vše se vyostřilo poté, co se strana dostala do vládního návrhu pozastavení činnosti. Vedení strany nebylo schopno odstranit závažné nedostatky v této věci. Zároveň jsem pozbyl přesvědčení, že sotva založená strana je schopna naplňovat cíle, které si při svém ustavení stanovila. Nemá smysl nadále se angažovat v nešťastně zrozeném projektu.

Rok 2016 byl pro mě i další odpůrce islamizace naší země překotný a chaotický, zažili jsme velké nadšení i pády a z určitého pohledu se může veškerá snaha jevit jako neúspěšná. Na druhé straně, mnohé z toho, o čem jsme v letech 2014, 2015 hovořili jen v úzkých kroužcích, se mezi tím stalo v politice hlavním proudem. To, že dosud nemáme problémy podobné těm rakouským nebo německým, je částečně i zásluhou asertivity vůči islámu, kterou se do tuzemských politických debat podařilo vnést.

Během dosavadního politického angažmá jsme získal neocenitelné zkušenosti, pochopil jsem věci, o kterých jsem měl dosud jen mlhavé informace. Vím, že obrana svobody před islamizací, ale i před nabubřelým elitářstvím oligarchů, si vyžádá ještě spoustu práce.

Svoje politické či společenské angažmá v žádném případě nekončím. Následující týdny bych rád věnoval intenzívnímu promýšlení způsobů, jak ještě účinněji brzdit mohamedánskou rozpínavost u nás, jak politickému islámu škodit globálně - a jak zlepšit naši zemi. Po novém roce přijdu spolu se spolupracovníky s jasným plánem, co dál. Děkuji všem za dosavadní podporu a přeji hezké Vánoce i Nový rok 2017.

Martin Konvička
V Českých Budějovicích dne 7.12.2016

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

12:12 Kovářová (STAN): Strašit současné seniory tím, že jim vláda něco bere, je nezodpovědné

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důchodové reformě