Konzervativní strana k vládní krizi: NE předčasným volbám

04.05.2017 5:28

Konzervativní strana opět varuje před vypsáním předčasných parlamentních voleb.

Konzervativní strana k vládní krizi: NE předčasným volbám
Foto: konzervativnistrana.cz
Popisek: Konzervativní strana - logo

Konzervativní strana odmítá řešení současné vládní krize vyhlášením předčasných voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Ústava ČR, byť postupem doby stále více zmrzačelá, pořád nabízí správnou cestu vážně míněných pokusů o sestavení vlády, která vrcholí jmenováním premiéra na návrh předsedy Poslanecké sněmovny. Je v zájmu občanů naší země, aby mohli sledovat politickou representaci při řešení nastálé situace a dostali příležitost se také podle toho uvážlivě rozhodnout, koho v podzimních volbách, v řádném termínu, podpoří svým hlasem.

Konzervativní strana kritizovala vyhlášení předčasných parlamentních voleb v roce 2009 a předvídala jejich zpochybnitelnost. Tyto předčasné volby následně skutečně zrušil Ústavní soud. Konzervativní strana kritizovala účelovou změnu Ústavy, která usnadnila rozpuštění Poslanecké sněmovny, a vyzývala a vyzývá k odstranění této změny. Konzervativní strana kritizovala vyhlášení předčasných parlamentních voleb v roce 2013, po kterých bylo bezprecedentním způsobem umožněno silám usilujícím o rozvrat ústavního pořádku naší země, aby se razantně chopily podílu na moci. Byli jsme svědky toho, jak se ministrem a místopředsedou vlády stává osoba bez čistého lustračního osvědčení - tedy situace, která byla do toho okamžiku po více než dvě desetiletí zcela nemyslitelná.

Nyní jsme tedy svědky dalšího dějství, variace na stále se opakující téma. Konzervativní strana opět varuje před záměrem některých politiků rozpustit na základě účelově přijaté změny Ústavy Poslaneckou sněmovnu a vypsat předčasné parlamentní volby. Varujeme před takovým postupem už jen na základě toho, jak špatnou zkušenost s předčasnými parlamentními volbami máme. Z postupu, který je na hraně či za hranou Ústavy nemůže nikdy vzejít správné řešení.

Za Konzervativní stranu

Jan Kubalčík, místopředseda

Tomáš Müller, kancléř

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…