Kopal (KSČM): Je KSČM dobrá volba? Pro přemýšlivého voliče je

03.10.2017 4:32

Blížící se parlamentní volby a a s nimi související předvolební názory prezentované ve sdělovacích médiích mě přiměly reagovat. Již chronicky profláklí mistři staveb vzdušných zámků jsou opět v plné akci. Medvěd sice ještě běhá po lese ale už je stra

Kopal (KSČM): Je KSČM dobrá volba? Pro přemýšlivého voliče je
Foto: archiv
Popisek: Vladislav Kopal (KSČM)

Náhlé zrození hrdinů

Hrrr na ně!! (chápejme prosím na voliče). Tak by se v duchu husitských tradic dal komentovat masový zrod předvolebních hrdinů. Alespoň bilboardy  se jimi jen hemží.

Tu náhle jeden našel odvahu bojovat s korupcí (ejhle!), další zase nachází odvahu k boji s jinými zlořády. Před volbami zajeli tito politici  zřejmě do Lurd a tam rázem prozřeli. Nevěříte? 

Ti, kteří zvyšovali DPH najednou horují pro její snížení. Další, kteří korupcí poznamenaným výběrovým řízením paralyzovali Úřad práce a mnohým lidem způsobili zásadní existenční problémy, najednou srdnatě bojují proti byrokracii. Stát prý musí sloužit. A další příklady lze zaznamenat  téměř na každém kroku. Prostě obrácení Ferdyšů Pištorů na plné pecky a v reálu.

A co udělá volič? Nechá si vymýt mozek lacinými sliby mediálních agentur?  Podlehne intenzivní a tendenční mediální masáži redaktorů a moderátorů v TV? To je na každém z nás, ale přemýšlet se v tomto případě vyplácí. Stále platí sliby - chyby. Strany slibují referendum, startovací byty, dostupné bydlení. Slibují politiku vstřícnou k mladým rodinám , výhodné půjčky pro mladé. Prý myslí i na seniory.  Slibují  boj s korupcí (haha!), slibují i vyšší platy a  důchody, po volbách prostě nastane ráj na zemi.

Slibem přeci neurazíš a do dalších voleb budou opět dlouhé čtyři roky. A lidská paměť bývá leckdy krátká. Slibované referendum se tak nekonat nebude, startovací a sociální byty budou opět smeteny ze stolu. Ostatně jako po každých volbách.

Od úst se práší, sliby slibují, voda teče. Politici se vlídně usmívají, chodí mezi lidi, chápavě pokyvují při kritice. Rázem znají slovo pracující, dělník, senior... Normální český předvolební kolorit. Smutné.

Je KSČM pro voliče dobrou volbou?

 Zákopová válka je už v plném proudu. Strany se navzájem vymezují, ten s tím nebude spolupracovat, tamten s oním také ne. Letos je toto mimořádně intenzivní jev a jestli se nenajde nějaký zázračný „průnik volebních programů“, bude složení funkční povolební koalice malým zázrakem. Ve spektru stran, vůči nimž se tzv. demokratické strany (rozuměj ty převážně vládní, poznamenané korupcí a zrazující předvolební sliby) vymezují, se nachází i KSČM. Proč? Prý je nedemokratická...  Žádný rozumný argument však ale  nezazní, lež stačí přeci do omrzení omílat...  

Inu stokrát nic umořilo i vola a voliče nemluvě.

Že KSČM představuje nemalý parlamentní potenciál, je oněm dobrodějům  zhola fuk. Jejích voličů si neváží. Toto je demokratické?  Prostým porovnáním řady volebních programů lze přeci najít s KSČM  mnoho společného.

Je referendum, startovací byty, sociální byty a další jednou (v podání KSČM) nedemokratické a podruhé (v podání někoho jiného) v pořádku? Není to přece jedno? Jde o lidi, o občany, nebo jen o korýtka? Kde zůstal normální občan? Nepomohlo by občanům téměř po třech desetiletích odstranit  stále oživované nesmyslné bariéry a účelové lži?

A tak se vracím ke své úvodní otázce. Odpověď je - pro mě - jednoduchá.  KSČM je pro voliče rozhodně dobrá volba. KSČM své názory konzistentně hlásá před volbami i po nich. O tom se lze snadno přesvědčit. Prosazuje pročeskou politiku, odmítá vojenská dobrodružství na druhém konci světa i terorismus. Je toto nedemokratické, je toto důvod vyčleňování KSČM a tím i ignoraci vůle nemalé části voličů? Myslím si, že rozhodně NE. Žiji již 35 let na Praze 8 v typicky sídlištní aglomeraci. A vnímám se jako demokraticky myslící člověk.. A proč? Neztratil jsem ani smysl pro normální životní realitu, ani schopnost normální mezilidské komunikace. Odmítám kavárenské elitářství. Stále u cen vnímám počet nul za čísly. Jsem schopen přemýšlet i o jiných názorech, ideologiích a jejich nositele neurážím. Proto jsem docela rozzloben, že je můj hlas kýmsi označen jako hlas nedemokratický. Vážně mě to štve. Je to pouze prvoplánová primitivní a laciná lež.

Uvítal bych, kdyby si voliči porovnali sliby oněch „demokratických“ stran před volbami s následnou realitou po volbách. Rázem se totiž změní jejich rétorika a jede ve starých kolejích. Pracující, občan, senior aj. budou zase na čtyři roky zapomenuti. A objeví se, tak jako již mnohokrát v minulosti, nové korupční aféry, nová korupce. Stačí se upamatovat na prodej vodovodních sítí, prošustrované OKD atd., atd. To vše přitom v podání tzv. demokratických politických stran. Nebo snad ne? Voliči, posuď sám.

Proto jsem rád, že kandiduji za KSČM a věřím, že i řadoví členové ostatních politických stran nejsou zastánci mediálních blábolů a manipulačních tvrzení jejich předáků. Myslet se prostě vyplácí.

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

12:12 Prezident Pavel: Snahu o dosažení kompromisu nevzdávám

Vyjádření prezidenta republiky na tiskové konferenci po setkání s místopředsedou vlády Marianem Jure…