Kopal (SPD): Cena za hulvátství

12.04.2017 4:29

Banga versus Ortel, havlismus, Klinika, anarchismus.

Kopal (SPD): Cena za hulvátství
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Nadace Charty 77 každoročně uděluje cenu Františka Kriegla. Letos byl oceněným zpěvák Patrik Banga za svůj postoj za odvážný občanský postoj. Pod pojmem občanská statečnost si představuji něco jiného, než projev hulvátství a neslušnosti, kterým demonstroval svůj nesouhlas s umístěním skupiny Ortel při předávání hudebních cen Český slavík. Banga demonstrativně odcházel ze sálu za hlasitého pokřiku, kterým dával najevo svůj nesouhlas. Tak se chová fotbalový fanoušek na zápase a ne slušný člověk na společenské akci.

Vydávat zhrzenost neúspěšného adepta za statečnost není dobrým příkladem pro děti. Nabízí se tedy otázka, nač potřebujeme takové ceny a k čemu jejich udílení slouží. Nepřekvapí v této souvislosti, že stejnou cenou byla loni oceněna Autonomní sociální centrum Klinika. Partička squaterů, která má odpor k soukromému vlastnictví a nejradši by vše okupovala a znárodnila.

To opravdu nemáme dost statečných lidí, kteří bojují za skutečné hodnoty? Musíme vyznamenávat nevychovance a levicové anarchistické bitkaře? Přitom se stačí rozhlédnout kolem sebe a adeptů na vyznamenání by se našlo. Lidí, kteří chodí do práce a dělají svou práci poctivě. Lidi, kteří řádně vychovali své děti k úctě a respektu k jiným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.