Kopal (SPD): Historik Vondruška versus slouhové z Bruselu

07.10.2017 16:02

potrefená Husa, Libor Rouček, Vlastimil Vondruška, vlastenectví, Evropská unie, Jakub Janda, sudetští Němci, internacionalismus, kosmopolitismus

Kopal (SPD): Historik Vondruška versus slouhové z Bruselu
Foto: SPD
Popisek: SPD - Svoboda a Přímá Demokracie

Příznačně coby potrefená husa ze známého českého pořekadla, která se ozve a zakejhá, se zachoval europoslanec Libor Rouček. Bruselský pantáta se navezl do historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky, že hlásá bludy o Evropské unii, která podle Roučka rozhodně nepotírá vlastenectví a naopak rozvíjí a financuje rozmanitost a jinakost. Dodal také, že jinde by to Vondruškovi tak snadno neprošlo.

Historik Vondruška své teze pregnantně formuloval v úvodní časti vynikající a čtivé studie "CIVILIZACE 2017" (Mf Dnes 2. 10. 2017). Ještě téhož dne zveřejnil stoupenec internacionalismu a kosmopolitismu (též obhájce spolupráce se sudetskými Němci) Rouček svůj odsuzujíci status na facebooku. Jaká je skutečnost vidíme dnes a denně, stačí se podívat na informace plynoucí z Brusele a od věrozvěstů hlásající evropské hodnoty (a la Jakub Janda a jeho nechvalně známý think-tank).

I ve své historické próze je spisovatel Vondruška současný a aktuálně varující, než-li kdy na eurounijně rigidní vlně se plavící Rouček bude.

Pozitivně kvituji vynikající počin redakce Mladé fronty Dnes a přeji, nejen na stránkách denního tisku více Vondrušků a méně Roučků.

(převzato z Profilu)

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…