Kořínek (TOP 09): Je třeba zapracovat na expertních komisích

28.09.2015 22:30

Regionální výbor TOP 09 České Budějovice na svém výjezdním zasedání řešil mimo jiné strategii pro nadcházející krajské volby.

Kořínek (TOP 09): Je třeba zapracovat na expertních komisích
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo TOP 09

„Krajské volby jsou sice až za rok, ale v politice to znamená v podstatě za dveřmi. Naší snahou je zajistit co největší úspěch pravicové politiky, která do správy kraje vnese transparentnost při hospodaření s veřejnými prostředky. V současné době kolem sebe vidíme hlavně plýtvání a neprůhledný průběh veřejných zakázek. Prostředky pak chybějí v místech, kde by pomohly občanům i jednotlivým obcím,“ komentoval předseda regionálního výboru Jiří Kořínek jeden ze stěžejních bodů programu jednání.

Pro úspěch ve volbách, ale i pro další směřování strany je třeba zapracovat i na expertních komisích. „Než kopírovat celostátní strukturu 17 expertních komisí, připadá nám vhodnější soustředit se na tři čtyři oblasti, které se našeho kraje nejvíce týkají. Shodli jsme se, že z hlediska kraje je zásadní problematika dopravy, investic a zadávání veřejných zakázek,“ informoval předseda.

Jednalo se i o stavu členské základny. „Je potřeba, aby TOP 09 dokázala oslovovat veřejnost dobrou komunikací svých programových cílů, vytvářela si okruh podporovatelů, navázala s nimi úzkou spolupráci, a tím je motivovala ke vstupu do strany. Zatímco místním organizacím České Budějovice a Dobrá Voda se práce daří a mají dostatečně početnou členskou základnu, v jiných místních organizacích už tak dobrá situace nepanuje,“ hodnotí Jiří Kořínek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…