Korytář (Změna pro Liberec): Potravinové náhražky a Zuzana Tachovská

09.06.2014 12:05

V sobotních novinách jsem si přečetl, jak pan náměstek Kamil Jan Svoboda slavnostně oznamuje, že město bude kontrolovat, aby se dětem ve školách a školkách vařilo zdravě a proto vydal metodické doporučení, že se nesmějí používat tzv. potravinové náhražky.

Korytář (Změna pro Liberec): Potravinové náhražky a Zuzana Tachovská
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

Anketa

Pro komunální volby v Praze se formují nová hnutí. O jakém jste doposud slyšeli?

7%
hlasovalo: 2309 lidí
To je samozřejmě krok správným směrem. Mám k tomu jen jedinou výhradu. Pan náměstek Svoboda v tiskové zprávě jaksi zapomněl uvést, že je to hlavně zásluha zastupitelky Zuzany Tachovské ze Změny pro Liberec, která s tímto nápadem přišla a  dlouhodobě  se jej snažila prosadit jako členka školského výboru.

Kolegyně Tachovská připravila dokonce sama i metodický pokyn, který omezuje používání potravinových náhražek jak v mateřských tak i základních školách, protože příslušní úředníci nevěděli, jak to udělat. Navíc vím,  že se kolegyně Tachovská problematice stravování chce věnovat i do budoucna a myslím, že je to dobře, protože používání potravinových náhražek není jediným problémem školního stravování, nejen v Liberci.

Samozřejmě panu náměstkovi Svobodovi je potřeba poděkovat za to, že projevil dobrou politickou vůli. Bez něho by metodický pokyn nevyšel.  Mrzí mne ale to, že se v tiskové zprávě města nenašlo místo ani pro jednu větu, kterou by ocenil zásluhu Zuzany Tachovské na změnách ve stravování v libereckých školách a školkách, která nad tím strávila spoustu času a energie, i když vím, že ona to nedělala pro pochvalu, ani pro politické body, ale zkrátka proto, protože to vnímala jako problém, který se rozhodla změnit a nakonec se jí to také povedlo.

Jan Korytář
zastupitel za Změnu pro Liberec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Změna pro Liberec

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…