Korytář (ZpL): Řešení hazardu nelze odkládat donekonečna. Září je pro nás poslední přijatelný termín

26.06.2016 10:03

Deset měsíců pracovala skupina zástupců všech stran na kompromisním návrhu regulace hazardu na území města. Hlasováním zastupitelstva ale nakonec neprošlo nic, proti vyhlášce hlasovala totiž s opozicí i většina zastupitelů z ANO.

Korytář (ZpL): Řešení hazardu nelze odkládat donekonečna. Září je pro nás poslední přijatelný termín
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

„Regulace hazardu v Liberci má stejný osud jako protikuřácký zákon. Všichni tvrdí, jak ho podporují, ale u hlasování si vždycky dostatečný počet volených zástupců najde nějaký banální důvod, proč do toho hodit vidle. Jedenáct ze sedmnácti hlasů PRO dodala Změna pro Liberec, zbylých šest všechny ostatní strany v zastupitelstvu, tři hlasy scházely“, říká Josef Šedlbauer, svolavatel pracovní skupiny a předkladatel návrhu.

„Všichni se bijí v prsa, jak chtějí regulovat hazard, ale když přijde na hlasování o návrhu, na kterém pod vedením prof. Šedlbauera několik měsíců pracovala pracovní skupina a nakonec se na jedné variantě většinově shodla, tak najednou jsou všichni regulátoři pro odložení. Včetně těch, kteří se hrdě fotí posledních pár dnů v hernách, aby bylo vidět, jak na tom "makají", i těch, jejichž zástupci byli v pracovní skupině pro. Neskutečný alibismus a pokrytectví“, dodává Zuzana Kocumová.

„Omezení hazardu je pro nás klíčová věc. Vzhledem k tomu, že tento záměr nebyl schválen i díky nepodpoře od koaličního partnera, budeme muset zahájit s ANO koaliční jednání na toto téma. Řešení hazardu nelze odkládat donekonečna. Září je pro nás poslední přijatelný termín.“ říká Jan Korytář.

Podstatou navrhované regulace je zrušení všech heren, zůstat by mohla pouze kasina s živou hrou, která by splnila řadu dalších podmínek. Výsledkem této regulace by bylo snížení počtu provozoven hazardu ze stávajících 86 adres o zhruba 90%.

Výsledek hlasování č. 20 – bod č.12 a - Záměr k regulaci sázkových her, loterií a jiných podobných her

PRO:
Kateřina Absolonová ( ZpL), Zuzana Tachovská( ZpL),Marie Pavlová (ZpL), Zuzana Kocumová( ZpL), Karolína Hrbková (ZpL), Josef Šedlbauer (ZpL),Pavla Haidlová (ZpL), Jiří Čeček( ZpL),Ondřej Petrovský( ZpL), Ivan Langr(ZpL), Jan Korytář( ZpL), Antonín Ferdan( SLK), Květa Vinklátová (SLK),Jan Berki( SLK), Věra Skřivánková( KSČM),Libuše Vítová (ANO), Zbyněk Šrámek (ANO)

PROTI:
Tibor Batthyány( ANO), Tomáš Kysela (ANO), Martin Čulík (ANO)

ZDRŽEL SE:
Ondřej Červinka( ODS ), Jan Čmuchálek( ČSSD), František Gábor (TOP 09), Filip Galnor (ANO) Michal Hron (SLK),Jiří Chalupa (ODS), Lenka Kadlecová (ČSSD),Jan Marek (SLK),Jan Mečl (ČSSD),Martina Rosenbergová (ČSSD), Jiří Šolc (SLK), Jaroslav Zámečník (SLK), Jakub Zobín (ANO).

Přítomných 33
Nepřítomných 6
Pro: 17
Proti: 3
Zdrželo se:
13 Záměr neprošel

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…