Korytář (ZpL): "Všetko je rozkraděné" nahradilo nově "lidé to chtějí..."

30.07.2016 6:31

Koukám, že máme v České republice zaděláno na velký problém. Ale ne s uprchlíky. S Babišem. Už to došlo i takovému optimistovi, jako jsem já.

Korytář (ZpL): "Všetko je rozkraděné" nahradilo nově "lidé to chtějí..."
Foto: Změna pro Liberec
Popisek: Jan Korytář

Nevěřil jsem vlastním očím, jak se může člověk znalý situace vyjádřit k uprchlíkům takovýmto způsobem, který se moc neliší od vykřikování Sládka, Okamury nebo Konvičky. Babiš hodil všechny uprchlíky do jednoho pytle jako populista nejhrubšího ražení.

Babiš skutečně ale s uprchlíky myslím žádný problém nemá. On "pouze" poslechl své PR poradce. Když mu poradci řeknou, že lid nechce uprchlíky, tak je nechce ani Babiš. Dokonce žádné, ani jednoho. Aby to pochopil i poslední idiot v poslední hospodě. V překladu to jeho vyjádření říká - žádné uprchlíky - ani ženy, ani děti, ani starce, ani ty z válečných zón, ani nemocné, ani politicky pronásledované.

Proto se ho začínám i já pomalu bát. Ne proto, že nechce uprchlíky, i když na to mám jiný názor. Ale proto, že vidím, že Babiš se na cestě za mocí asi nezastaví před ničím. Ukázal to v byznyse a myslím, že právě teď to ukazuje i v politice.

Žádné uprchlíky je principiálně stejné jako žádné Židy, žádné Romy, žádné já nevím koho. Nesmějte se - zítra se to může týkat klidně i Vás...Stejně jako ve třicátých letech v Německu, v padesátých u nás, nebo aktuálně v Turecku. Vždy to začalo navíc celkem nenápadně...

Když v průzkumech vyjde, že by stát neměl živit například ochranáře, protože je lidi nemají rádi, Babiš nebude mít problém s tím zrušit CHKO i národní parky. Když v průzkumech vyjde, že většina lidí chce pro Romy pracovní tábory, Babiš to do médií potvrdí a navrhne první lokalitu.

Babiš je rozhodně výkonný podnikatel a schopný manažer, je to ale také velmi nebezpečný politik, který se rychle učí technologii moci, ale je to v zásadě jen pro získávání moci pro moc samotnou. O tom, že mu jde v první řadě o získání moci a nikoliv o nějaký veřejný prospěch, už nepochybuji.

Tak snad nás bude víc, co si toto nebezpečí začneme uvědomovat. Po příštích volbách by už mohlo být pozdě...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…