Kos (HPP 11): Praha 11 pokrytecky „ukrývá“ 200 nových bytů a hlásá, že jich má nedostatek

19.02.2017 19:49

Bytů v Praze je prý nedostatek. Nestaví se nové. Tuto mantru čteme v posledních měsících často ve sdělovacích prostředcích. Ceny bytů v Praze proto prý za poslední rok stouply o 20%.

Kos (HPP 11): Praha 11 pokrytecky „ukrývá“ 200 nových bytů a hlásá, že jich má nedostatek
Foto: archiv kandidáta
Popisek: Senátor ve volebním obvodě č. 19 - Praha 11 Ing. Ladislav Kos (Hnutí pro Prahu 11)

Nechme diskuze, zda se v Praze staví málo bytů nebo zda nízké sazby hypotéčních úvěrů spolu s minimem jiných investičních příležitostí zafungovaly pro trh s byty jako anabolikum a vyluxovaly i ty největší "ležáky" z nabídky bytů.

Vydejme se spolu na Jižní Město. Tady, několik desítek metrů od stanice metra Opatov stojí bytový dům se dvěma sty novými volnými byty.  Investorem a vlastníkem tohoto bytového domu je městská část Praha 11. Dům byl zkolaudován v dubnu minulého roku, kvůli komplikované smlouvě byl předán MČ v listopadu 2016.

Asi se také divíte, že v době „bytového boomu“ radnice Prahy 11 nechává svůj majetek zahálet. A abyste se divili ještě více pak vězte, že radnice do dnešního dne nekonkretizovala svůj záměr byty prodat, neučinila veřejnou nabídku, neinzeruje, prostě dělá, jako že 200 bytů neexistuje. Přitom čas pomalu ukrajuje ze záručních podmínek, radnice musí hradit ostrahu i náklady spojené s temperováním objektu, které v letošní zimě nebyly jistě malé.

Samozřejmě se jako zastupitelé nechceme s tímto stavem smířit a na Zastupitelstvu jsme od Rady MČ chtěli znát její záměry – kdy a jak začne byty prodávat nebo zda změnila své rozhodnutí a bude byty pronajímat. Tichá koalice vládnoucí Praze 11 ve složení ANO, TOP09, KSČM, ODS, ČSSD, JMND však toto téma odmítla v Zastupitelstvu projednávat.

Podali jsme proto písemnou interpelaci na radního Balíka (ANO) a dále budeme vyžadovat od nového vedení Prahy 11 se starostou Jiravou (ANO), aby nakládala s majetkem MČ hospodárně.

S nečinností starosty Jiravy (ANO) při nakládání s bytovým domem Zahrady Opatov ostře kontrastuje jeho vyjádření do medií, kde prohlašuje, že Praha 11 potřebuje stavět byty pro mladé. Sami jistě cítíte velkou dávku pokrytectví v jeho sdělení.

Ing. Ladislav Kos, Hnutí pro Prahu 11
Zastupitel MČ Praha 11
Senátor

Převzato z profilu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce