Koskuba (ČSSD): Chování řidičů versus strážci zákona

24.01.2016 15:20

Mám interpelaci na ministra vnitra, netýká se migrace a ani uprchlíků, je daleko prozaičtější, týká se především našich občanů.

Koskuba (ČSSD): Chování řidičů versus strážci zákona
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ČSSD Jiří Koskuba

Od policistů jsem byl informován, že v poslední době značně přibývá případů, kdy řidič neuposlechne jejich výzvy k zastavení a ujíždí. Tento z pohledu bezpečnosti, pořádku i společenské morálky těžko omluvitelný čin je však kvalifikován „toliko“ jako přestupek. To pomíjím, že pro strážce zákona a pořádku samotné je to bezpochyby velmi demotivující. Zajímal by mne Váš názor a možná cesta ke změně.

Stejně tak právní předpis ukládá v určitých případech povinnost řidiče odstranit kouli tažného zařízení. Bohužel, všední praxe je naprosto jiná. Přestože zvláště při parkování pak dochází k četnému poškození jiných vozidel a to včetně SPZ. Což může být poškozenému citelně pokutováno. Při běžné obhlídce nepříliš zaplněného parkoviště u prodejny jednoho obchodního řetězce jsem v okamžiku napočítal 17 vozidel s nesklopeným či neodšroubovaným tažným zařízením. Je to policisty vůbec kontrolováno? A je, či nemohlo by to být v kompetencích městské policie?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

21:03 Ministryně Černochová: Chci, aby byla zachována kontinuita, která je v současné situaci nezbytná

Vláda na návrh ministryně obrany Jany Černochové odsouhlasila jmenování brigádního generála Petra Ba…