Koskuba (ČSSD): Snad už ve starém Rakousku se říkalo, že vláda, která zdraží pivo, padne

29.01.2016 13:03

Projev na 37. schůzi Poslanecké sněmovny dne 29. 1. 2016

Koskuba (ČSSD): Snad už ve starém Rakousku se říkalo, že vláda, která zdraží pivo, padne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Koskuba u řečnického pultu

Děkuji, paní místopředsedkyně. Dámy a pánové, často v tisku čtu, že projednává-li se EET, tak koaliční partneři v tom nechávají ANO samy, tak proto jdu za tento pultík a chci zareagovat na řadu předřečníků.

Já samozřejmě jako koaliční poslanec stále nemám důvod vysloveně proti EET být, nicméně kolegům děkuji, že poprosili o odstranění toho transparentu.

Mluvili jste tu o snížení DPH na sudové pivo. Já se s panem ministrem shodnu v tom, že je zbytečné zatěžovat naše občany stále většími a většími daněmi, tzn. jakékoliv snížení vítám. Nicméně v tomto případě to považuji za takový krásný předvolební tah, protože snad už ve starém Rakousku se říkalo, že vláda, která zdraží pivo, padne. My jsme se přesvědčili, že to u nás neplatí, ale věřím, že pivaři a hostinští ocení snížení DPH na sudové pivo. Ale až to bude projednávat koaliční rada, já bych byl rád, kdyby tam zaznělo, zda není možné snížit DPH hlavně na vodu, kterou potřebujeme všichni, i ti hostinští na vymytí půllitrů. Je stále a stále dražší a přiznám se, jelikož my v nemocnicích, tedy mám na tom osobní zájem, spotřebujeme vody hory, DPH nám nikdo nevrací. Takže já bych chtěl poprosit, jestli se bude snižovat DPH na pivo, zvažte, zdali voda není přece jenom cennější. A věřím, že to ocení i ti, co do hospody nechodí. Děkuji. (Potlesk některých poslanců napříč sálem.)

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…