Kotzian (ODS): Rekonstrukce ulic Milady Horákové, Minské, Horovy a Vaňkova náměstí se blíží

29.01.2014 11:48

Rada města Brna dnes vybrala zhotovitele komplexní rekonstrukce ulice Milady Horákové zahrnující rekonstrukci kanalizace, vodovodu, tramvajové trati a komunikace.

Kotzian (ODS): Rekonstrukce ulic Milady Horákové, Minské, Horovy a Vaňkova náměstí se blíží
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Rada schválila smlouvu o dílo se zhotovitelem „Sdružení Milady Horákové - FIRESTA - DS Brno“ zahrnujícím společnosti FIRESTA-Fišer, rekonstrukce, stavby a.s., a Dopravní stavby Brno, s.r.o. Investiční náklady stavby budou činit 235,8 mil. Kč vč. DPH. Realizace této významné investice do infrastruktury bude zahájena v březnu a potrvá 16 měsíců.

Současně Rada města Brna schválila zahájení zadávacího řízení na rekonstrukci kanalizace, vodovodu a komunikace v ulicích Minská, Horova a Bráfova. Předpokládaná cena této investice činí 264 mil. Kč bez DPH. Stavební práce by měly začít v podzimních měsících tohoto roku.

Další důležitou letošní investicí do brněnské dopravní infrastruktury bude rekonstrukce Vaňkova náměstí. Zde bude postavena okružní křižovatka včetně městského odpočinkového prostoru se zelení. Předpokládaná cena této investice je 49,6 mil. Kč vč. DPH a zahájena by měla být letos v červenci.

„Díky těmto investicím zlepšíme technický stav důležitých komunikací na území našeho města, což přispěje k větší plynulosti dopravy. Současně s rekonstrukcemi velkých ulic nyní intenzivně pracujeme také na přípravě zkapacitnění silnice Žabovřeská, která je součástí velkého městského okruhu,“ řekl 1. náměstek primátora Robert Kotzian.

Robert Kotzian
1. náměstek primátora města Brna
kotzian.robert@brno.cz

Mgr. Ing. Robert Kotzian, Ph.D.

  • BPP
  • Předseda hnutí Brno+
  • zastupitel měst. části

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Robert Kotzian - profil

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice