Koubek (TOP 09): Nezodpovědný hazard pražské ANO, Trojkoalice a ČSSD

25.01.2015 17:10

Vypsání tendru na svoz odpadů na 10 let je nezodpovědný hazard s majetkem města.

Koubek (TOP 09): Nezodpovědný hazard pražské ANO, Trojkoalice a ČSSD
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Koubek

V případě, že Pražské služby a.s. tendr nevyhrají, pozbudou významně své hodnoty. A město, jako jejich 77% vlastník tak přijde cca o 2 miliardy Kč.

„Při nejhorším scénaři by tak mohlo město přijít i o malešickou spalovnu odpadů, která je kruciální infrastrukturou v oblasti odpadového hospodářství a až 1500 lidí o zaměstnání,“ říká Václav Novotný, předseda zastupitelského klubu TOP 09 a Nezávislí a dodal: „Tendru se zcela jistě zúčastní kapitálově silní hráči, jejichž cílem není nic jiného než ovládnout odpadové hospodářství Prahy. Cesta k tomu vede přes záměrnou likvidaci Pražských služeb a.s. a na tuto nezodpovědnou cestu se pražská koalice ANO, ČSSD, SZ, Lidovců a STAN vydala“.

Včerejší hlasování ukázalo křehkost vládnoucí koalice, kdy koaliční stanovisko nepodpořil náměstek primátorky Matěj Stropnický z Trojkoalice. „Potvrzují se naše slova, že řídit Prahu s převahou jednoho hlasu je vůči Pražanům nezodpovědné a dlouhodobě neudržitelné“, komentuje tuto krizi uvnitř koalice Jiří Koubek, předseda pražské TOP 09.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: TOP 09

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

7:17 Niedermayer (TOP 09): Můj "ECON" finiš za posílením evropské ekonomiky

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k nové ekonomické legislativě Evropské unie