Koubek (TOP 09): Víme, co Pražany trápí

29.11.2014 17:05

Předsedou pražské organizace byl zvolen poslanec a starosta Jiří Koubek

Koubek (TOP 09): Víme, co Pražany trápí
Foto: TOP 09
Popisek: Jiří Koubek

Poslanec a starosta městské části PRAHA-Libuš Jiří Koubek se stal novým předsedou krajské organizace TOP 09 Praha. Dnes ho zvolili delegáti krajského sněmu strany, kteří vybrali také nové vedení.

Krajského sněmu, který dnes od rána jednal v pražském hotelu Dorint Don Giovanni, se zúčastnilo 98 delegátů. Celkem 64 z nich dalo hlas novému předsedovi Jiřímu Koubkovi. „Věřím, že pražská organizace nabrala nový směr, stane se opět stranou, která se bude těšit přízni Pražanů i díky novému vedení. Jsme připraveni předkládat kompetentní návrhy řešení problémů Prahy a být ve svých postojích srozumitelní,“ řekl nově zvolený předseda Jiří Koubek. „Máme více starostů městských částí než před čtyřmi lety, zastoupením v radách máme vliv na rozhodování mnoha radnic. Své odpovědnosti dostojíme. Většina našich starostů obhájila své posty, pokračují v práci, kterou umí a znají. Víme, co Pražany trápí, nejsme nováčci, nepotřebujeme se rozkoukávat, pracujeme,“ řekl ve své děkovné řeči delegátům po zvolení.

Osmatřicetiletý Jiří Koubek je starostou městské části Praha-Libuš již ve druhém volebním období. Před čtyřmi lety měla kandidátka pod jeho vedením nejlepší výsledek TOP 09 v obcích a městských částech nad 10 tisíc obyvatel (35 procent hlasů), letos získal jako lídr v komunálních volbách nejvíce ze všech pražských starostů za TOP 09 (téměř 41 procent hlasů). V Praze žije od svých dvaceti let, narodil se na Vysočině. Absolvoval dálkové maturitní studium a vystudoval Katolickou teologickou fakultu Univerzity Karlovy. Působil v několika nakladatelských i vydavatelských domech na pozici vedoucího obchodních týmů. V roce 2013 se v předčasných parlamentních volbách stal poslancem. Více na: http://www.top09.cz/osobnosti/mgr-jiri-koubek-14462.html

Místopředsedy pražské organizace sněm zvolil Jiřího Pařízka, Pavlinu Hájkovou a Radka Vondru. Dále bylo do předsednictva zvoleno 5 členů, a to František Laudát, Jan Petr, Stanislav Urbánek, Jiří Vávra a Adamová Markéta.

reklama

autor: TOP 09

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…