Koudelka (ČSSD): Brněnské ANO, Zelení a Žít Brno nevěří Brňanům a radí se v Praze

06.06.2015 13:19

Vedení města uzavřelo ve věci právní pomoci při řešení toho, že nedodrželo závazky města vůči brněnským obyvatelům a odmítlo jim prodat byty za dříve přislíbených podmínek, smlouvu o poskytování právních služeb z 29. 1. 2015 s Tomíček Legal s.r.o., advokátní kancelář, Praha za částku 190 000 Kč.

Koudelka (ČSSD): Brněnské ANO, Zelení a Žít Brno nevěří Brňanům a radí se v Praze
Foto: hns
Popisek: Zdeněk Koudelka byl i kandidátem na ústavního soudce

Částka byla od počátku podhodnocena a byla zvolena, aby se vedení města vešlo do určité částky. Přitom pražská advokátní kancelář jako vícepráce účtovala jednání s protistranou, což je v případě sporných jednání běžná záležitost, žádná překvapivá vícepráce. Tedy původní smlouva byla uzavřena jako smlouva klamavá, jelikož již při jejím uzavírání muselo být představitelům města jasné, že budou probíhat jednání s druhou stranou. Pokud tato samozřejmá věc nebyla součástí původní smlouvy, je evidentní, že motivem bylo sjednat smlouvu s hodnotou plnění menší než 200 000 Kč, aby se dosáhlo menší hodnoty veřejné zakázky. Vedení radnice uzavřelo smlouvu s cílem obejít zásadu transparentnosti a pravdivosti při uzavírání veřejných zakázek.

Vedení města Brna uzavřelo smlouvu o právních službách s pražskými advokáty, když je zřejmé, že naroste cena služby o cestovné autem Praha-Brno-Praha. V Brně jsou stovky a v rámci Moravy tisíce advokátů, kde by cestovné nebylo žádné nebo výrazně menší. Pražský advokát z Tomíček Legal s.r.o. si účtoval čtyři cesty Praha-Brno-Praha. To dokresluje plýtvání a pohrdání občany města Brna ze strany ANO, Žít Brno a Zelených. Brněnští advokáti jsou občané města a zvládnou právní službu tohoto rozsahu. A bez cestovného.

Peníze vyložené na právní služby za město Brno se musí započítat do celkového rozsahu vzniklé škody za rozhodnutí vedení města Brna nedodržet dosud dosažené výsledky jednání s občany města, kteří chtěli odkoupit byty, v nichž žijí. Škodu by město anebo nové vedení radnice po volbách 2018 mělo vymáhat po členech rady.

Navíc je vůbec otázka, v čem je dána náročnost a specializace poskytnutých konzultací? Proč tyto právní služby nemohl zajistit magistrát svými zaměstnanci? Je zřejmé, že jde o běžnou aplikaci občanského práva při prodeji nemovitého majetku. Tato činnost je běžnou činností města Brna. Najímání expertních právních služeb je v daném případě nedůvodné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce